Travel|06.02.2023 07:30

Υπέροχες εικόνες, χαμηλές τιμές: H πανέμορφη πόλη της Πολωνίας για τις πιο οικονομικές εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου

Newsroom

Ζει στην σκιά της Κρακοβίας, έχει χαμηλό προφίλ, αλλά αν τη γνωρίσεις θα βρεις λόγους για να λατρέψεις αυτήν την πόλη. Ο λόγος για το υπέροχο Κατοβίτσε.

Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα με τους πιο οικονομικούς προορισμούς της Ευρώπης, αρκετά ψηλά θα συναντήσεις τη συγκεκριμένη πόλη της οποίας το όνομα -αν δεν έχεις επισκεφτεί την Πολωνία- πιθανότατα δεν έχεις καν ακουστά. Το πανέμορφο Κατοβίτσε είναι ιδιαιτέρως οικονομική επιλογή, με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων να κυμαίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από €70 έως €80 ευρώ, ενώ τα καταλύματα διαθέτουν δωμάτια σε τιμές ελληνικές επαρχίας, με τα Airbnb να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Το Κατοβίτσε είναι μια όμορφη, ιδιαίτερη πόλη αλλά και πολύ αδικημένη, αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει να ανεβαίνει τουριστικά. Είναι προφανές πως τη δόξα της περιοχής την κλέβει η γειτονική Κρακοβία, όμως και αυτή η μικρή πόλη μπορεί να σου δώσει πολλά.

Τι θα δεις στο Κατοβίτσε;

Η πόλη είναι μικρή και μέσα σε δύο ώρες περπατιέται με τα πόδια εύκολα και ευχάριστα.

Παρακάτω θα δεις όλα τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς όταν φτάσεις εκεί:

Η Καθολική εκκλησία της Παναγίας Kosciol Mariacki

Ένα από τα πιο διάσημα σημεία της πόλης βρίσκεται στο κέντρο της, γύρω από ωραία μπιστρό, μπαράκια και εστιατόρια και είναι η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας Kosciol Mariacki, η οποία χαρίζει ένα πιο παραδοσιακό στοιχείο στο βιομηχανικό τοπίο. Ανεγέρθηκε γύρω στο 1860, είναι ορατή σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης και ενδείκνυται -μεταξύ άλλων- και για ωραίες φωτογραφίες.

Spodek, το πιατάκι

Το μεγαλύτερο συγκρότημα αρένων της πόλης (και ένα από τα πιο εντυπωσιακά της χώρας) ονομάζεται Spodek, ονομασία η οποία σημαίνει πιατάκι, λόγω της ομοιότητάς του με το πιατάκι που συνοδεύει το φλιτζανάκι του καφέ.  Στον χώρο του φιλοξενούνται οι μεγαλύτερες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και είναι άκρως εντυπωσιακό λόγω του σχήματός του.

Courtyard

Αν αγαπάς τις πανοραμικές φωτογραφίες και τη θέα από ψηλά, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο μοναδικό Courtyard, το ψηλότερο κτίριο της πόλης που χαρίζει μοιραία την πιο συγκλονιστική θέα. Φρόντισε να έχεις την κάμερά σου πρόχειρη, καθώς οι φωτογραφίες που θα τραβήξεις από το σημείο εκείνο θα είναι σίγουρα συγκλονιστικές.

Κοντινές εκδρομές στο Κατοβίτσε

Το Κατοβίτσε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βάση για ωραίες μονοήμερες εκδρομές εντός και εκτός Πολωνίας. Η Κρακοβία απέχει με το τρένο λίγα λεπτά, ενώ το εισιτήριο κοστίζει μόλις €2. Η τσέχικη Οστράβα, αλλά και το Άουσβιτς βρίσκονται επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση και είναι ό,τι πρέπει για μίνι αποδράσεις, καθώς τα δρομολόγια είναι συχνά.

Αν και πολύ οικονομική, η εκδρομή αυτή στο Κατοβίτσε μπορεί να αποτελέσει εμπειρία ζωής, αρκεί να δεις όλα τα παραπάνω και να βρεις λίγο χρόνο για μίνι εκδρομές στις γύρω περιοχές. Φρόντισε μόνο να έχεις μαζί σου και αδιάβροχα ρούχα, αφού ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η βροχή είναι φαινόμενο καθημερινό.

Αν λαχταράς ένα οικονομικό και συνάμα «χορταστικό» ευρωπαϊκό ταξίδι, τώρα ξέρεις πού να ψάξεις…

ταξίδι εξωτερικόΠολωνίαειδήσεις τώρα