Travel|11.02.2023 07:30

Εμπνευσμένο από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»: To Hobbit Hotel μοιάζει (και είναι!) βγαλμένο από παραμύθι

Newsroom

Οι λάτρεις της εξοχής και των εξωτικών προορισμών αναζητούν πάντα τρία χαρακτηριστικά στοιχεία στα ταξίδια τους: φύση, χρώμα και δραστηριότητες. Αυτά έρχεται να συνδυάσει η Πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί στο Μεξικό και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Tapasoli, το οποίο βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, μόλις 3 ώρες έξω από εκείνη.

H γραφική Xilitla είναι μία πόλη στην οποία δε βαριέσαι ποτέ, αφού ξέρει το μυστικό να σε κρατάει συνεχώς απασχολημένο, αλλά και μαγεμένο από τις ομορφιές της. Πέρα από τα αξιοθέατα, τα οποία στέκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, το διασημότερο και πιο πολυφωτογραφημένο spot της δεν είναι άλλο από το διάσημο ξενοδοχείο Tapasoli ή αλλιώς -όπως όλοι το αποκαλούν- το σπίτι του Hobbit.

Κυριαρχεί στο βλέμμα ανάμεσα σε λόφους και είναι περικυκλωμένο από πλούσια πρασινάδα και τα πιο ευωδιαστά λουλούδια. Το σχήμα αλλά και η αρχιτεκτονική του το κάνουν να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από τις ταινίες Lord of the Rings, με τη μεθυστική ατμόσφαιρα να πλανάται στον αέρα, όπως ακριβώς έχουν σχολιάσει οι ταξιδιώτες που το έχουν ήδη τιμήσει και θα το επισκέπτονταν ξανά σε κάθε ευκαιρία.

Αυτή η ξεχωριστή εμπειρία ζωής είναι χτισμένη πάνω από 4 δεκαετίες πριν, από το Βρετανό Edward James, η έμπνευση του οποίου δεν ήταν άλλη από την τεράστια αγάπη του για φύση και τα Jrr Tolkien βιβλία φαντασίας.

Όντας ανάμεσα σε λοφίσκους, διαθέτει ποικίλα επίπεδα που ενώνονται με σκάλες και γέφυρες, φροντίζοντας από κάθε σημείο να παρέχει εύκολη πρόσβαση στην εντυπωσιακή θέα της πεδιάδας που εκτείνεται από κάτω, όπως επίσης και της μπλε πισίνας που απλώνεται αστραφτερά.

Η αρχιτεκτονική του κάθε δωματίου κλέβει τις εντυπώσεις με τα στρογγυλά παράθυρα, ενώ κάθε γωνιά είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να έχει μίνιμαλ επίδραση στο περιβάλλον, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απολαύσουν τη φύση στην πιο αγνή και ανόθευτη εκδοχή της, διατηρώντας, ωστόσο, μέγιστο επίπεδο ανέσεων στον εσωτερικό χώρο.

Αν αποφασίσεις ποτέ να αφεθείς σε αυτόν τον σχεδόν κινηματογραφικό επίγειο παράδεισο, ετοιμάσου να καταλήξεις αρκετά απασχολημένος, αφού μια βόλτα στα Las Pozas, το σουρεαλιστικό ονειρεμένο βοτανικό κήπο του Edward James με τις αντιθέσεις πράσινου και αγαλμάτων καθώς επίσης σε συνδυασμό με την πληθώρα δραστηριοτήτων όπως yoga, παρατήρηση πουλιών, ορειβασία, κολύμβηση στα κοντινά ποτάμια ή παραδοσιακά μεξικάνικα μαθήματα ύφανσης ή κεραμικής θα κάνουν το ταξίδι σου αξέχαστο.

Άλλα αξιοθέατα που δεν πρέπει κανείς να χάσει είναι οι καταρράκτες, οι θερμοπηγές, ακόμα και ο αρχαιολογικός χώρος των Maya.

Τέλος, το ειδυλλιακό τοπίο ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα μπαλκόνια με θέα στο βουνό τα οποία θα βρεις σε κάθε δωμάτιο, τα οποία δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε δύο εντελώς διαφορετικά μέρη, ατενίζοντάς την το πρωί σε αντίθεση με εκείνη που γεύεσαι μόλις αρχίζει το σούρουπο και, στη συνέχεια, το δροσερό βράδυ.

Αξίζει, να σημειωθεί πως στις παροχές συμπεριλαμβάνεται και η 24ωρη εξωτερική κουζίνα, η οποία είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα κουζινικά σκεύη, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τους τοπικούς αγρότες.

Μια αύρα από τη μαγεία της πόλης Xilitla που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά

ΧόμπιτΆρχοντας των Δαχτυλιδιών