Travel|12.02.2023 07:30

Γιάννενα: Αρχοντιά με φόντο την Παμβώτιδα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Γιάννενα (Γιάννης Βέλλης/www.carnetdevoyage.gr)
Γιάννενα (Γιάννης Βέλλης/www.carnetdevoyage.gr)
Γιάννενα (Γιάννης Βέλλης/www.carnetdevoyage.gr)
Γιάννενα (Γιάννης Βέλλης/www.carnetdevoyage.gr)

Τα Ιωάννινα, αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από αυτήν την υδάτινη ομορφιά. Η λίμνη και το μικρό νησάκι αποτελούν ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη. Η πολιτιστική ιστορία των Ιωαννίνων, με τους μεγάλους πεζογράφους και ποιητές, τα καλλιτεχνικά και πνευματικά δρώμενα, που διοργανώνονται όλον τον χρόνο, δίνουν την ευκαιρία για μια γνωριμία με τις ρίζες της πνευματικής παράδοσης της Ηπείρου. Κι όπως αναφέρει ο Ηπειρώτης Γιάννης Βέλλης, αν γνωρίσεις τα Γιάννενα είναι εύκολο να «παγιδευτείς» μαζί τους.

Είναι συνήθειο, πια, κάθε φορά που πηγαίνω στην Ήπειρο, για οποιοδήποτε λόγο, να κάνω μια επίσκεψη στα Γιάννενα. Με το δίκιο τους, οι παλιοί Ηπειρώτες, την έκαναν πρωτεύουσα της Ηπείρου. 

Δεν είναι μόνο η λίμνη, που τρέχει το μάτι σου και ψάχνει, δεν είναι ο ορίζοντας με τα βουνά που απλώνονται περήφανα. Είναι η ίδια η πόλη, που μεγαλώνει κι απλώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Το κάστρο της που στέκει στα χρόνια, δεμένο με την ιστορία της, μαζί με το νησάκι της λίμνης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr

Παμβώτιδαειδήσεις τώραΓιάννεναταξίδιΉπειρος