Travel|17.02.2023 07:30

Ιορδανία: Χίλιες και μια οάσεις πολιτισμού στην έρημο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Bάσω Βασιλαδιώτη/www.carnetdevoyage.gr
Bάσω Βασιλαδιώτη/www.carnetdevoyage.gr
Bάσω Βασιλαδιώτη/www.carnetdevoyage.gr
Bάσω Βασιλαδιώτη/www.carnetdevoyage.gr
Bάσω Βασιλαδιώτη/www.carnetdevoyage.gr

Η Ιορδανία με τα τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και την πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Έλληνες. 

Η Πέτρα, η “Χαμένη Πόλη” των Ναβαταίων, χτισμένη μέσα στον βράχο 2000 χρόνια πριν, η περιοχή Ουάντι Παμ του Λόρενς της Αραβίας με τα εκπληκτικά φαράγγια με τους βραχώδεις σχηματισμούς μας ταξιδεύουν στο χρόνο.

Η συναρπαστική Ρωμαική Πόλη της Γεράσας στα Βόρεια της Χώρας και η μοναδικότητα της Νεκράς Θάλασσας κάνουν την Ιορδανία να ξεχωρίζει από τις άλλες Χώρες της Μέσης Ανατολής. Ένα μυθικό ταξίδι μέσα από τα μάτια της Βάσως Βασιλαδιώτη.

Γη προικισμένη από την ιστορία, με οάσεις πολιτισμού και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αυτή είναι η Ιορδανία, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και ανθρώπων, στην καρδιά της Μέσης Ανατολής. Μια χώρα Αραβική, το 96% είναι μουσουλμάνοι και μόλις το 4% Χριστιανοί, αλλά ανεκτική, ειρηνική και φιλόξενη.

Αν και είναι μικρή σε μέγεθος και φτωχή σε σχέση με τους πλούσιους γείτονές της, στο έδαφός της φιλοξενεί 1,5 εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες σε καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στα σύνορα με την Συρία. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της αποτελείται από Παλαιστίνιους, που βρήκαν καταφύγιο και μια νέα πατρίδα μετά τον πόλεμο των 6 ημερών και την προσάρτηση από το Ισραήλ της Δυτικής Όχθης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr


ειδήσεις τώραΙορδανίαταξίδια εξωτερικό