Travel|26.02.2023 07:30

Θα σε κάνουν να ξεχάσεις και το Λονδίνο: Τα πιο γραφικά spots στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν θα βρεις σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό

Newsroom

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η βροχή, ο λευκός, γεμάτος σύννεφα ουρανός αλλά και η υγρασία, μερικές φορές κάνουν το χειμώνα μας να μοιάζει πιο «θλιβερός» και μας οδηγούν αμέσως να χωθούμε στην αγκαλιά του καναπέ μας και να κουλουριαστούμε στην πιο αφράτη και χουχουλιάρικη κουβέρτα. Τότε, το τοπίο έχει ως εξής: πιτζάμες, ατασθαλίες με snacks και Netflix. 

Όμως, όσο δελεαστικό κι αν αυτό φαντάζει, κάποια στιγμή αποζητάς την εξόρμηση μέσα από έναν ωραίο περίπατο, παρέα με τον φρέσκο αέρα του χειμώνα. Άλλωστε, το περπάτημα το χειμώνα αποτελεί την ιδανική δικαιολογία για να κακομάθεις τον εαυτό σου με ένα ζεστό ρόφημα. Διότι πώς αλλιώς θα ζεσταθείς;

Αν, λοιπόν, αυτή τη συνήθεια θέλεις να τη συνδυάσεις και με ταξίδι στο εξωτερικό, όλοι οι δρόμοι οδηγούν… στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον προορισμό που κάθε χειμώνα μπαίνει στη λίστα με τους πιο must-visit για τους Έλληνες παραθεριστές. Αυτή τη φορά, όμως, είναι ευκαιρία να τολμήσεις κάτι διαφορετικό και να μην ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα των συνηθισμένων περιπάτων που -πιθανότατα- έχεις κάνει ξανά.

Παρακάτω θα βρεις τη λίστα με τις πιο γραφικές βόλτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να αφήσεις λίγο στην άκρη το υπέροχο Λονδίνο! Το μυαλό σου πήγε μονομιάς στην πανέμορφη κι εντυπωσιακή πρωτεύουσα, σωστά; Όχι άδικα, αφού σίγουρα η πόλη δεν κοιμάται ποτέ και σε περιμένει ανά πάσα στιγμή να την εξερευνήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες διαδρομές και άγνωστες ή γνωστές ιδέες για να ευχαριστηθείς το ταξίδι σου και σε άλλες γωνιές, οι οποίες θα σε φέρουν πιο κοντά με τη βρετανική φύση και την αγνή της ομορφιά.

Πρόκειται για δρομάκια που προσφέρουν το απίστευτο υπερθέαμα των πιο γραφικών εικόνων που έχεις δει ποτέ. Σαν να ζωντανεύει μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία σε ένα περιοδικό ή να παίρνει σάρκα και οστά ένας επίγειος παράδεισος.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η εταιρεία Shoe Zone ανέδειξε σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου με εικόνες που κόβουν την ανάσα, έχοντας αναλύσει τα Instagram hashtags. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχουν πέντε συγκεκριμένες διαδρομές, στις οποίες οι χρήστες αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες και, μάλιστα, να τις ανεβάσουν στον προσωπικό τους λογαριασμό και να τις μοιραστούν δημόσια με όλους τους χρήστες – followers και μη.

Ας ανακαλύψουμε κι εμείς τα υπέροχα στενά και τα καταπράσινα μονοπάτια που θα χαρίσουν διαφορετικό χαρακτήρα στις βόλτες μας, όσο ακόμα προλαβαίνουμε το χειμώνα, αλλά και την άνοιξη…

Αυτές είναι οι πέντε κορυφαίες γραφικές «βόλτες» στο Ηνωμένο Βασίλειο: 

  1. Μονοπάτι Snowdon Llanberis, Snowdonia


  1. Whitby στον κόλπο του Robin Hood, στο Βόρειο Yorkshire

  1. Stonehenge από το Amesbury, Wiltshire

  1. St Ives προς Zennor, Κορνουάλη

  1. White Cliffs of Dover, Κεντ

Μια αναζήτηση στο TikTok, είναι επίσης απαραίτητη για να σου δώσει μια ιδέα για τους παραπάνω δημοφιλείς προορισμούς που λάτρεψαν οι ταξιδιώτες. Προετοιμάσου να γεμίσεις τη μνήμη του κινητού σου με βίντεο και φωτογραφίες αλλά και τη μνήμη της καρδιάς σου με τις πιο μαγικές εμπειρίες. 

Σα να λέμε, λοιπόν, απίστευτη ομορφιά που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά!

Πιάσε τα πιο άνετα παπούτσια σου κι έφυγες για πολύ περπάτημα…



Κεντρική φωτογραφία: YouTube/


ΒρετανίαπροορισμοίΗνωμένο Βασίλειοειδήσεις τώραταξίδι