Travel|01.03.2023 07:30

Solo διακοπές με πολύ μικρό budget: 10 πανέμορφες χώρες για να ζήσεις το δικό σου «Holiday»

Newsroom

O φόβος, η ταλαιπωρία και οι περιορισμοί που covid έφερε στις ζωές μας αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες για να αλλάξουμε την προσέγγισή μας σε πολλά ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και να αναθεωρήσουμε ορισμένες αξίες, δεδομένες ή μη. Ένα από τα skills στα οποία εκπαιδευτήκαμε είναι και ο χρόνος που περνάμε με τον εαυτό μας. Αντιληφθήκαμε πως τελικά περνάμε καλά και μόνοι μας, ενώ ανακαλύψαμε πολλές ασχολίες, οι οποίες δεν μας κάνουν ποτέ να βαριόμαστε κι ας μην τις μοιραζόμαστε πάντα με κάποιον άλλον. 

Φυσικά, ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον, ωστόσο, δεν είναι κακό πού και πού να ηρεμεί και να ακούει τις ανάγκες του εαυτού του. Όταν, μάλιστα, περνάμε στο κεφάλαιο «διακοπές», τότε τίποτα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το δώρο που μπορούμε να του προσφέρουμε.

Τι κι αν όλοι οι φίλοι σου ζορίζονται λόγω υποχρεώσεων ή και περιορισμένου budget και αδυνατούν να σε ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι; Ίσως να έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να ανακαλύψεις το μέρος που πάντα ήθελες, δίχως να έχεις να λάβεις υπόψη σου τις προτιμήσεις ενός άλλου προσώπου, παρά μόνο τις δικές σου. Μια προσωπική σου εκδοχή της ταινίας Eat, Pray, Love μέσα από μια αξέχαστη εμπειρία, στην οποία πέρα από έναν νέο πολιτισμό θα γνωρίσεις καλύτερα και τις προσωπικές σου ανάγκες.

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι για να επιλέξεις τις solo διακοπές, σίγουρα η νέα αυτή εμπειρία αποτελεί επιλογή που θα σε ανταμείψει από κάθε άποψη. Αίσθηση απόλυτης ελευθερίας, δυναμισμός, ανεξαρτησία και νέες φιλίες αποτελούν λίγα μόνο από αυτά που έχεις να κερδίσεις.

Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο πως όταν επισκέπτεσαι ένα καινούργιο περιβάλλον μόνος είσαι πολύ περισσότερο προσεγγίσιμος και ανοιχτός για να έρθεις σε επαφή με νέους ανθρώπους, δημιουργώντας πολλές φορές στενούς δεσμούς που οδηγούν σε πιο δυνατό συναίσθημα, σε αντίθεση με το ταξίδι στο οποίο θα έχεις ήδη το καβούκι-comfort zone σου.

Η παρακάτω λίστα θα σου χαρίσει ιδέες για τις χώρες, οι οποίες ενδείκνυνται για αυτήν την προσωπική και δημιουργική περιπέτεια. Μάλιστα, ο budget friendly χαρακτήρας τους ταιριάζει σε κάθε πορτοφόλι και σε όλες τις ηλικίες. Στους προορισμούς αυτούς θα βρεις αξιοπρεπέστατα Airbnb από €35 - €40 τη βραδιά, ενώ πολύ καλά deals θα βρεις και σε ξενοδοχειακές μονάδες τριών αστέρων. Είτε είναι, λοιπόν, η πρώτη φορά που θα προτιμήσεις αυτό το είδος διακοπών, είτε όχι, η παρακάτω λίστα θα απαντήσει στην απορία σου μέσα από ασφαλείς προορισμούς όπου θα σε υποδεχθούν ένθερμα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την απόφαση, να κλείσεις το εισιτήριό σου και να ετοιμαστείς να αφεθείς σε έναν νέο κόσμο που ανοίγεται μπροστά σου και να κάνεις πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής, η μαγεία του οποίου μπορεί τόσο καιρό να σε τρόμαζε…

Διακοπές με μικρό budget:

  1. Ισλανδία 
  2. Κόστα Ρίκα
  3. Νέα Ζηλανδία 
  4. Μεξικό 
  5. Ελβετία
  6. Χιλή
  7. Ολλανδία
  8. Ισπανία
  9. Αυστρία
  10. Δανία
διακοπέςειδήσεις τώραταξίδι