Travel|10.03.2023 07:31

Σικελία: Στα χνάρια του μύθου και της ιστορίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Βάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr
Βάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr
Βάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr
Βάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr
Βάσω Βασιλαδιώτη/carnetdevoyage.gr

Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο είναι ένας κοντός λυκίσκος από την ιταλική ηπειρωτική χώρα. Τα στενά της Μεσσήνης χωρίζουν τη Σικελία από την ιταλική χερσόνησο και ειδικότερα από την περιοχή της Καλαβρίας.

Στρατηγικό σημείο για τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, αλλά και ένας τόπος που θυμίζει σε πολλά τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Τα κατάλοιπα της πλούσιας και ταραχώδους ιστορίας αυτού του τόπου είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να τον επισκεφθεί κανείς. Από την άλλη, το νησί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με τη μυθολογία. Ως κατοικία της Σκύλλας, της Χάρυβδης και του Κύκλωπα, έχει εγκωμιαστεί από ποιητές όπως ο Όμηρος και ο Βιργίλιος.

«Τρεχάτο το καλόφκιαστο καράβι των Σειρήνων έφτασε τότε στο νησί, με τα φτερά του ανέμου».

Ένα καράβι «καλόφκιαστο», χωρίς περιπέτειες  περάσαμε από τα στενά της Μεσσίνας στη Σικελία, τη μυθική χώρα του ήλιου, την Τρινακρία. Ένα ταξίδι προσκύνημα του νου και της ψυχής στα μονοπάτια που έζησαν και μεγαλούργησαν Έλληνες

Από τα ομηρικά έπη και τις περιπέτειες του Οδυσσέα με τα ανθρωπόμορφα τέρατα, (Σκύλλα, Χάρυβδη, Σειρήνες και Κύκλωπες), έως και  τις μεγάλες νίκες των Ελλήνων ενάντια στους Καρχηδονίους, η γη της Σικελίας είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ότι η ελληνική παρουσία εδώ ήταν και παραμένει βαθιά χαραγμένη στον πολιτισμό της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr.

ταξίδι εξωτερικόΣικελίαειδήσεις τώρα