Travel|11.03.2023 07:30

Δελφοί: Ταξίδι αστραπή μέχρι τον… ομφαλό της γης

Newsroom

Στους πρόποδες του Παρνασσού, ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού.

Την Άνοιξη δεν θες και πολύ για να ξεμυαλιστείς. Έτσι, όταν μια φίλη μου πρότεινε να κάνουμε ένα μίνι ταξιδάκι στους Δελφούς δεν χρειάστηκε ούτε καν δεύτερη σκέψη. Είπα αμέσως το «ναι» και πρωί – πρωί Κυριακής επιβιβαστήκαμε στο αυτοκινητάκι με προορισμό τη Φωκίδα. Ο καιρός καλός, ο ήλιος λαμπρός, η εθνική οδός ανοιχτή για μας (τυχεροί όσοι εκδράμουν αμέσως μετά από εορταστικό τριήμερο).

Πολύ σύντομα είχαμε αφήσει πίσω μας την πόλη και βρισκόμασταν στην Αράχωβα και λίγο μετά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μα, πόσο κέφι και έμπνευση είχαν αυτοί που δημιούργησαν έναν τέτοιο χώρο σε ένα τέτοιο μέρος;

Φωτογραφίες: Βασίλης Ανδριτσάνος/carnetdevoyage.gr

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr

ταξίδιειδήσεις τώραΔελφοί