Travel|13.03.2023 07:29

Τομπάγκο: To πανέμορφο νησάκι της Καραϊβικής που ξεπερνά σε ομορφιά ακόμα και τον Άγιο Δομήνικο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Tομπάγκο/Unsplash
Tομπάγκο/Unsplash
Tομπάγκο/Unsplash
Tομπάγκο/Unsplash

Αν έπρεπε να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα εξωτικό ξύπνημα με yoga πάνω σε μια λευκή, πουδρένια παραλία και την καθημερινή ρουτίνα στους τρελούς ρυθμούς που επικρατούν εντός έδρας, η απάντηση φαντάζει πανεύκολη υπόθεση δίχως να χρειαστεί την παραμικρή σκέψη.

Σίγουρα, αν φέρεις στο μυαλό σου τα χαρακτηριστικά των ονειρεμένων διακοπών, τότε αδιαμφισβήτητα η εικόνα που πλάθεις στο μυαλό σου αποτυπώνει το ειδυλλιακό τοπίο που αντικρίζει κανείς μόλις πατήσει το πόδι του στο Τομπάγκο. Μπορεί το όνομα του εν λόγω νησιού να μην το έχεις καν ακουστά, στην πραγματικότητα, όμως, οι εικόνες που συναντάς εκεί σου είναι εξαιρετικά οικείες, καθώς έχεις πέσει εκατοντάδες φορές σε σχετικές φωτογραφίες στο Google, σε διαφημιστικές καμπάνιες, ακόμα και... σε φόντο του υπολογιστή ή του smartphone σου!

Γιατί, πώς να το κάνουμε; Οι διακοπές στο Τομπάγκο, αυτό το πανέμορφο νησί της Καραϊβικής, είναι ο ιδανικός τρόπος για να αρπάξεις λίγη βιταμίνη D, να ανανεωθείς, να χορτάσεις εξωτική ομορφιά και να γεμίσεις εμπειρίες που θα έχεις να διηγείσαι για δεκαετίες ολόκληρες.

Εκείνο που κάνει το νησί αυτό να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εντυπωσιακά και δημοφιλή νησιά της Καραϊβικής, είναι αναμφίβολα η τροπική του αύρα η οποία σε συνδυασμό με την ηρεμία που το μέρος χαρίζει και την ανεξερεύνητη φύση του, κάνουν το μέρος να κερδίζει στα σημεία ακόμα και τον πολυδιαφημισμένο -λόγω Survivor- Άγιο Δομήνικο.

Αν και δε θα σε παρεξηγήσει κανείς αν θελήσεις να περάσεις όλο το χρόνο της διαμονής σου εκεί παρατηρώντας απλά την απίστευτη θέα ουρανού και θάλασσας παρέα με το αγαπημένο σου cocktail στο χέρι, για τους δραστήριους επισκέπτες το μαγικό αυτό μέρος διαθέτει πλήθος από χαλαρωτικές δραστηριότητες. Κορωνίδα όλων αποτελεί η εξερεύνηση του UNESCO-listed Main Ridge Forest Reserve, ένα από τα αρχαιότερα διασωθέντα τροπικά δάση του δυτικού Ημισφαιρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νησί αυτό αποτελεί σπίτι για 260 είδη πτηνών και προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες επιβίωσης σε 12-16 είδη θηλαστικών. Είτε περπατάς κάτω από τους δροσερούς θόλους των δέντρων, είτε κάνεις μπάνιο στο δάσος υπό τη μελωδική συμφωνία πουλιών, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτήν την εμπειρία ζωής δε θα τη ξεχάσεις εύκολα.

Αγαπημένο, επίσης, στέκι τόσο των ντόπιων όσο και των ταξιδιωτών είναι ο ψηλότερος καταρράκτης του νησιού, Argyle. Ο λόγος; Περιβάλλεται από φυσικά τζακούζι, στα οποία μπορείς να απολαύσεις τον ήχο από τα αναβλύζοντα νερά να σου χαϊδεύει τρυφερά τα αυτιά. Μάλιστα, η εμπειρία αυτή έχει χαρακτηριστεί από τους περισσότερες τουρίστες ως το στιγμιότυπο που θα ήθελαν πολύ να πάρουν φωτογραφικά μαζί τους στο σπίτι φεύγοντας από εκεί.

Όσο για το παραδοσιακό φαγητό του Τομπάγκο, εκείνο είναι αισθητά επηρεασμένο από την αφρικανική, την ινδική, την κινέζικη αλλά και την ευρωπαϊκή κουζίνα. Η μεγάλη ποικιλία σε εστιατόρια, πάντως, καθιστά πολύ εύκολη την επιλογή. Θα ευχαριστηθείς τα αγνά, βιολογικά προϊόντα, ενώ star πιάτα αποτελούν οι πλούσιες ποικιλίες θαλασσινών, με τους vegan ωστόσο να... μην περνούν πολύ καλά στην ιδέα του τι θα τους προτείνουν οι σεφ του νησιού.

Τέλος, η διαμονή στα παραδοσιακά ξενοδοχεία θα σε κάνει να ζήσεις την εξόρμηση σου αυτή στο μέγιστο, αγκαλιάζοντας έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, αρκετά μακριά οπτικά από το δικό μας. Εκεί, όλα είναι πολυτελή μεν, με μια δόση απόλυτα φυσικής ομορφιάς δε, κάτι που σίγουρα δεν συνταντάς εύκολα. Κλείσε τα μάτια και σκέψου γαλαζοπράσινα νερά, παρθένες παραλίες που απλώνουν την έκτασή τους αρκετά χιλιόμετρα και σημεία φυσικής αίγλης που θαρρείς πως έχουν αποκοπεί από μια λαμπερή καρτ ποστάλ.

Καραϊβικήειδήσεις τώραταξίδιδιακοπές