Travel|10.04.2023 07:31

Μπαθ: Η βρετανική πόλη που σε ταξιδεύει στον ρομαντισμό των Ρωμαϊκών χρόνων

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Μπαθ/Unsplash
Μπαθ/Unsplash
Μπαθ/Unsplash

Όταν ακούμε «Μεγάλη Βρετανία» το μυαλό μας αμέσως πηγαίνει στο Λονδίνο. Όχι άδικα, αφού η μουντή πρωτεύουσα αποτελεί το «Κέντρο της Ευρώπης» - όπως έχει χαρακτηριστεί. Όμως, όσο κι αν εκείνο συνδυάζει πληθώρα από πλεονεκτήματα για να το επισκεφτείς, η Αγγλία διαθέτει κι άλλες πόλεις, οι οποίες μοιάζουν να σε βάζουν στη μηχανή του χρόνου και σε αφήνουν να γευτείς τη μαγεία τους.

Μια από αυτές είναι και το Μπαθ. Πρόκειται για την classy λουτρόπολη με την εντυπωσιακή εικόνα και την εκλεπτυσμένη αύρα, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Jane Austen ενώ έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1987.

Μόλις 156 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο, η παραμυθένια πόλη που βρίσκεται χτισμένη μέσα σε 7 ζωηρούς λόφους του Somerset, εξακολουθεί να είναι άκρως δημοφιλής για τα ρωμαϊκά λουτρά και τις ιαματικές της πηγές, όπως επίσης και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της, η οποία δε μοιάζει με καμία άλλη σε βρετανική πόλη.

Η πολιτιστική κληρονομιά εξαπλώνεται και στα μνημεία, τα μουσεία, τις καταπράσινες εκτάσεις αλλά και τα εστιατόρια που χαρίζουν μια εκσυγχρονισμένη μορφή διασκέδασης σε μια πόλη βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα η πόλη κάποτε έφερε το όνομα Aquae Sulis, ενώ δίπλα στην πηγή που αναβλύζει το νερό σε σταθερή θερμοκρασία 46°C, έχει χτιστεί ένας ναός αφιερωμένος στη θεότητα με το χάρισμα να θεραπεύει, Sulis Minerva.

Κορυφαίο αξιοθέατο του Μπαθ αποτελούν τα Ρωμαϊκά Λουτρά, με την ορθογώνια πισίνα να αποτελεί το μεγάλο πρωταγωνιστή. Στη συνέχεια, κάντε μια στάση στο Μουσείο των Λουτρών, όπου υπάρχει και το σπάνιο αρχαιολογικό διαμάντι, το κεφάλι της θεότητας Minerva αλλά και ο θησαυρός της Beau Street, ο οποίος απαρτίζεται από 17.000 ρωμαϊκά νομίσματα τα οποία ξεσκεπάστηκαν στο Μπαθ το 2007.


Επίσης, το μέρος ενδείκνυται για περπάτημα, με τους ταξιδιώτες να μας καλούν να απολαύσουμε τους γεμάτους καμπύλες, χαριτωμένους δρόμους, στους οποίους το χαρακτηριστικό μελί χρώμα επικρατεί.

Τέλος, μη φύγεις από το Μπαθ χωρίς να έχετε ατενίσει τη θέα από τη γέφυρα Pulteney, η οποία στολίζει τον ποταμό Avon, εξαιρετικό σημείο για να πετύχεις την τέλεια λήψη στις φωτογραφίες του ταξιδιού.

Το Μπαθ αποτελεί ιδανική επιλογή για μονοήμερη εκδρομή κατά στη διάρκεια του ταξιδιού μας στο Λονδίνο, αλλά και για ένα χορταστικό 3ήμερο για να γυρίσεις και να απολαύσεις την πόλη όπως ακριβώς της αξίζει. Άλλωστε, εδώ οι χαλαρωτικοί ρυθμοί συνδυάζονται άψογα με τη ζωντάνια που οι pubs, τα εστιατόρια αλλά και τα bars προσφέρουν με τον κόσμο να αποδεικνύει πως ξέρει να διασκεδάζει. Mε άλλα λόγια, ένας προορισμός που ξέρει να κλέβει την καρδιά κάθε επισκέπτη…


προορισμοίταξίδιΑγγλίαειδήσεις τώρα