Travel|12.04.2023 07:30

Τρως βασιλικά με 9€ το άτομο: H ανεξερεύνητη πρωτεύουσα που κρατά χαμηλά τις τιμές και σε ξαφνιάζει με το πόσα λίγα πληρώνεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού, της έντονης νυχτερινής ζωής αλλά και της… οικονομίας, τότε το Βουκουρέστι σε περιμένει να το ανακαλύψεις και να το λατρέψεις. Κυρίως τώρα, λίγο πριν το Πάσχα που διανύουμε την ιδανικότερη εποχή ώστε να ευχαριστηθείς, δίχως κανένα φραγμό θερμοκρασίας, τις βόλτες σου αλλά και τα πάρκα που ηλιόλουστα αναδεικνύουν ακόμα καλύτερα την ομορφιά τους.

Η περατζάδα ξεκινάει από το Παλιό Ιστορικό Κέντρο, το οποίο συγκεντρώνει πολλά τουριστικά μαγαζιά, εστιατόρια και μπαρ, τα οποία ανοίγουν από το μεσημέρι κι έπειτα, επομένως αποτελεί ιδανική τοποθεσία, στην οποία επιστρέφεις σίγουρα το βράδυ για χορό και εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε ποτά.

Οι εκκλησίες του κέντρου αξίζουν το θαυμασμό σου, ιδίως η Biserica Sfantul Anton, η οποία είναι ορθόδοξη, όπως επίσης και το μοναστήρι Σταυρουπόλεως, αλλά και τη στοά Macca-Villacrosse Passage, με την πανέμορφη όψη της η οποία αποτελεί hotspot για φωτογραφίες.

Μία ακόμα διαδρομή που θα αγαπήσεις είναι εκείνη από την κεντρική πλατεία Romana στο καταπράσινο Ci?migiu Park. Μη φύγεις από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αν δεν έχεις δει το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης, το οποίο αποτελεί και δεύτερο οικοδόμημα ως προς την έκταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Παλάτι του Λαού, ή όπως εμείς θα το λέγαμε, η Βουλή, σε αφήνει άφωνο με την επιβλητική του ομορφιά.

Άλλα σημεία που ξεχωρίζουν σε αυτήν την ανεξερεύνητη -και άκρως παρεξηγημένη- πόλη είναι το ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο, Carturesti Carusel με εκλεπτυσμένη διακόσμηση και 3 επίπεδα, που θα καταλάβουν αρκετή ώρα από το ταξίδι σου -μέσα στο οποίο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα σου-, αλλά και το Pasajul Victoriei ή αλλιώς τις χρωματιστές ομπρέλες που θα σου χαρίσουν το πιο ινσταγκραμικό post.

Το κερασάκι στην τούρτα το αφήσαμε για το τέλος. Λίγο πιο έξω από το Βουκουρέστι και συγκεκριμένα, μόλις 15 χιλιόμετρα, βρίσκεται ένα από πιο εντυπωσιακά κέντρα spa ολόκληρης της Ευρώπης, το Therme Bucuresti. Προετοιμάσου να έχεις άπλετο χρόνο, αφού θα χρειαστεί να αφιερώσεις μια ολόκληρη ημέρα για να απολαύσεις την πλήρη εμπειρία, η οποία συνδυάζει τεράστια έκταση και καθαριότητα, την ώρα που οι χαμηλές τιμές θα συνεχίσουν να σου χαρίζουν χαμόγελα!

Από την πρώτη, κιόλας, εικόνα θα ερωτευτείς την άνετη θερμαινόμενη πισίνα με τους ψηλούς, καταπράσινους φοίνικες. Στον χώρο υπάρχουν επίσης εξωτερική πισίνα, σάουνα, μασάζ, ενώ δεν είναι λίγες οι εκδηλώσεις που συχνά διοργανώνονται.

Κεφάλαιο «γεύση»

Το φαγητό δε θα σε δυσκολέψει καθόλου, καθώς υπάρχει πλούσια ποικιλία σε εστιατόρια που, ενώ θα σε καταπλήξουν στον τελικό λογαριασμό, θα σε έχουν ικανοποιήσει πρώτα με τις γεύσεις. Τα πιάτα που θα βρεις είναι πεντανόστιμα και παραδοσιακά, επομένως συστήνουν μια διαφορετική γευστική εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως με λιγότερα από 10€ το άτομο τρως σε καλό εστιατόριο και φεύγεις… φουλ από κάθε άποψη. Δύο άτομα μαζί με αναψυκτικό, δύσκολα θα δουν τον λογαριασμό να ξεπερνά τα 25€ - ανάλογα με το μαγαζί φυσικά.

Όσο για τα ποτά, επίλεξε ένα από τα rooftop bars για να συνδυάσεις και τη θέα που στολίζει σαν κόσμημα τη βραδιά σου. Για τους τολμηρούς, υπάρχουν και νυχτερινά κέντρα που σε προσκαλούν σε ξέφρενους ρυθμούς χορού και τραγουδιού.

Όλα αυτά σε μια πόλη που ακόμα δεν συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο δελεαστική λύση για όσους αγαπούν την ηρεμία και την αυτονομία δίχως να καθορίζονται οι επιλογές τους από τον παράγοντα του αποπνικτικού πλήθους.

Σα να λέμε, μέγιστη απόλαυση με ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Πώς να πεις όχι;

Βουκουρέστιειδήσεις τώραταξίδι εξωτερικό