Travel|08.05.2023 07:30

«Nagoya is not boring» - Πώς η «πιο βαρετή πόλη της Ιαπωνίας» αποτάσσεται τη φήμη της

Newsroom

Με τον πληθυσμό της να φτάνει περίπου τα δύο τρίτα των γνωστότερων πόλεων όπως το Τόκιο και η Οσάκα, η Ναγκόγια είναι μία βιομηχανική «ατμομηχανή» στην Ιαπωνία, περίπου 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων. Λίγοι διεθνείς ταξιδιώτες, ωστόσο, που φτάνουν μέχρι εκεί θα την επισκεφθούν.

Μπορεί να μην έχει τη διεθνή έλξη των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, ωστόσο σίγουρα το προσωνύμιο «η πιο βαρετή πόλη της Ιαπωνίας» δεν της αξίζει. Η Ναγκόγια και η γύρω περιοχή που είναι γνωστή ως  Chukyo, έχει πληθώρα αξιοθέατων. Σε αυτά περιλαμβάνονται θεματικά πάρκα, μια ακμάζουσα τοπική σκηνή μπαρ και μερικά από τα καλύτερα μουσεία της Ιαπωνίας.

 

Πού οφείλεται, λοιπόν, αυτή η φήμη; Σύμφωνα με τους Japan Times, όλα φέρεται να ξεκίνησαν το 2016, όταν η Ναγκόγια κατέλαβε την τελευταία θέση σε μια έρευνα που ζητούσε από τους κατοίκους οκτώ πόλεων να επιλέξουν ποιες από αυτές ήταν οι πιο ελκυστικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί. Σύμφωνα με τους κατοίκους της Ναγκόγια, Lena Yamaguchi και Elisabeth Lloris που μίλησαν στο CNN, η ίδια η πόλη απέδειξε, στα χρόνια που ακολούθησαν, ότι ισχύει το αντίθετο.

Το ζευγάρι ίδρυσε, το 2020, τη Nagoya Is Not Boring, μια τοπική εταιρεία ξενάγησης που έχει ως στόχο να μοιραστεί το πάθος τους για την πόλη με τους επισκέπτες. «Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν, τόσο το παραδοσιακό, όσο και το σύγχρονο στοιχείο, σε “μαζεμένο” μέγεθος, και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας». Όπως εξηγεί η Lloris, και τη νύχτα,  μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα τοπικά μπαρ izakaya, «ώστε να ζήσετε από κοντά την τοπική κουλτούρα της πόλης».

 

Σύμφωνα με το Nagoya's Not Boring, μία εξαιρετική πρώτη γνωριμία με τη βραδινή ζωή της πόλης, θα ήταν μία περιήγηση με street food ή sake. Για όσους προτιμούν να εξερευνούν μόνοι τους, βοηθούν πολύ η εφαρμογή χαρτών αλλά και η έξυπνη κάρτα διέλευσης.

Μια πολυσύχναστη, σύγχρονη πόλη

Γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ναγκόγια, υπάρχει μία χαρακτηριστική συνοικία ουρανοξυστών. Μέσα στη συνοικία, μπορεί κανείς να βρει όλα όσα συνθέτουν τη σύγχρονη Ιαπωνία – από το πολυκατάστημα Takashimaya, τα αχανές BIC Camera για ηλεκτρονικά είδη ή το lifestyle Hands – κατάστημα αλυσίδας με είδη χειροτεχνία και gadgets, ένα Uniqlo για την τελευταία λέξη της ιαπωνικής μόδας, αλλά και ξενοδοχεία για κάθε budget και σε κάθε υψόμετρο. Η Ναγκόγια είναι, επίσης, εξαιρετικό μέρος για τους πιο extravagant επισκέπτες. Εκεί, στους ουρανοξύστες ακριβώς πάνω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, βρίσκεται το Nagoya Marriott Associa, με εξαιρετική θέα στην πόλη.

 

Οι τρεις ουρανοξύστες διαθέτουν ένα αλληλένδετο σύνολο από ορόφους εστιατορίων στον 12ο και 13ο όροφο, με 75 εστιατόρια για κάθε γούστο και προϋπολογισμό που αποτελούν μια εξαιρετική εισαγωγική ή εξερευνητική εμπειρία. Δύο από τους ουρανοξύστες διαθέτουν καφετέριες και εστιατόρια με απίστευτη πανοραμική θέα στον 51ο ή 52ο όροφο.

Η γαστρονομία

Το Nagoya-meshi, τοπική κουζίνα της Ναγκόγια, συμβολίζει την ιστορική θέση της πόλης τόσο ως λιμάνι όσο και ως μέρος της διαδρομής Tokaido που συνέδεε τις πρωτεύουσες Κιότο και Έντο, όπως ήταν γνωστό στο παρελθόν το Τόκιο. Περιλαμβάνει τα πάντα, από φτερούγες κοτόπουλου και νουντλς, μέχρι πιο «περιπετειώδεις» επιλογές, όπως το ωμό σασίμι κοτόπουλου.

 

Τα χαρακτηριστικά πιάτα της εν λόγω κουζίνας, βασίζονται στο τοπικό κόκκινο miso (χέλι hitsumabushi, χοιρινό miso katsu, νουντλς udon miso nikomi), το τοπικό κοτόπουλο κοτόπουλου kochin (φτερούγες κοτόπουλου tebasaki και το ωμό σασίμι κοτόπουλου toriwasa), τα νούντλς (teppan και ankake), ασιατικά fusion (όπως τα kishimen, sugakiya και ramen τύπου Ταϊβάν), αλλά και μενού τύπου καφετέριας (όπως τοστ με μαρμελάδα φασολιών ogura).

Τα κάστρα

Από όλα τα όμορφα κάστρα της Ιαπωνίας, τα περισσότερα είναι αντίγραφα, χτισμένα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στον παραδοσιακό ρυθμό και με σύγχρονα υλικά.

 

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι το κάστρο της Ναγκόγια, με τις μεγάλες κύριες πύλες του να έχουν ανοικοδομηθεί από σκυρόδεμα τη δεκαετία του 1950. Πλέον αποτελεί μέρος του μουσειακού συγκροτήματος που περιλαμβάνει επίσης το Μουσείο Nishinomaru Okura, που άνοιξε το 2021. Η πόλη βρίσκεται στη διαδικασία ανοικοδόμησης των εξωτερικών πύργων της, ενώ ο περίβολος του κάστρου εξακολουθεί να αναπτύσσεται με γνώμονα την πολιτιστική κληρονομιά και τα υλικά.

 

Σε ολόκληρη τη χώρα μόνο 12 κάστρα παραμένουν στην αρχική τους μορφή. Ένα από αυτά είναι το Inuyama στην ομώνυμη πόλη στα βόρεια προάστια της Ναγκόγια, στους πρόποδες των ιαπωνικών Άλπεων.

ειδήσεις τώραΙαπωνία