Travel|09.05.2023 07:30

Εκπτωτικά εισιτήρια για πανέμορφες ευρωπαϊκές πόλεις: 5 must-visit προορισμοί για να επιλέξεις τώρα που οι προσφορές είναι τεράστιες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η άνοιξη αναμφισβήτητα αποτελεί μια ιδανική εποχή -ίσως την ιδανικότερη όλων- για να προγραμματίσει κανείς ένα ταξίδι σε μια πόλη της Ευρώπης. Σε κάθε περίπτωση, οι ευρωπαϊκές πόλεις μπορούν να ικανοποιήσουν πολλές διαφορετικές προτιμήσεις και να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες όποια εποχή κι αν τις επιλέξεις.

Παρακάτω, όμως, θα δούμε τους 5 ευρωπαϊκούς προορισμούς που την άνοιξη είναι στα καλύτερά τους, καθώς το τσουχτερό κρύο έχει αποχαιρετήσει για τα καλά και οι βόλτες τους δρόμους τους δεν θα αποτελέσουν… μαρτύριο για τους Έλληνες που -πώς να το κάνουμε;- έχουμε συνηθίσει σε έναν πιο γλυκό καιρό.

Να σημειωθεί πως αρκετές αεροπορικές έχουν ήδη ξεκινήσει τις μεγάλες ανοιξιάτικες προσφορές τους για ταξίδια του εξωτερικού, γεγονός που καθιστά σαφές πως δεν έχουμε τον παραμικρό λόγο να μείνουμε σπίτι.

Ξεκινάμε;

Κοπεγχάγη, Δανία

Ένα ταξίδι στην Κοπεγχάγη μπορεί να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Οι λάτρεις του design θα ενθουσιαστούν με τα μουσεία και τις γκαλερί, ενώ όσοι αγαπούν τα παραμύθια θα απολαύσουν τα ρομαντικά κανάλια, τα παλάτια, τους όμορφους κήπους και τη μαγευτική ατμόσφαιρα της πόλης του διάσημου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την ίδια ώρα, οι food lovers θα ανακαλύψουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή. Η δανέζικη πρωτεύουσα, βλέπετε, είναι μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη.

Τα κανάλια

Πάρτε ένα από τα καραβάκια που ξεκινούν από το λιμάνι για μια βαρκάδα στα κανάλια που θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε μερικά από τα ομορφότερα κτίρια της Κοπεγχάγης: από το κτίριο της Βασιλικής Όπερας μέχρι τα παλάτια Amalienborg και Christiansborg.

Ναι, κατά τη διάρκεια της βαρκάδας θα δείτε και τη διάσημη Μικρή Γοργόνα, το αξιοθέατο-σύμβολο της πόλης, έργο του γλύπτη Edward Eriksen, που καλωσορίζει τους επισκέπτες από το 1913 πάνω σε βράχο στο λιμάνι. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αγάλματα στον κόσμο αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι όσο εντυπωσιακό φαντάζεστε.

Πόρτο, Πορτογαλία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας έχει τόσες ομορφιές που κάνει τον επισκέπτη να μην χορταίνει τα αξιοθέατα και τις ατελείωτες βόλτες. Χτισμένο κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, το Πόρτο είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996.

Πάρτε το χρόνο σας απολαμβάνοντας βόλτες δίπλα στο ποτάμι, διασχίστε τη διάσημη γέφυρα Dom Luis I, ανακαλύψτε τη Ribeira, την πιο όμορφη και ιστορική γειτονιά της πόλης και φυσικά δοκιμάστε όπου κι αν βρεθείτε το φημισμένο κρασί Porto.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, είναι ο καλύτερος προορισμός αν ονειρεύεστε μέρες και νύχτες με φλογερό ταμπεραμέντο, νόστιμα tapas και φλαμένκο. Η Σεβίλλη είναι μια πόλη με πλούσια πολιτιστική παράδοση, γεμάτη έντονα χρώματα και μυρωδιές, υπέροχες πλατείες και δρόμους. Το ιστορικό κέντρο της είναι ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, ένα αρμονικό «κολάζ» από μαυριτανικά παλάτια, γοτθικές εκκλησίες και μεσαιωνικά στενά εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Το Δουβλίνο είναι μια πόλη καταπράσινη, νεανική, φιλική και γεμάτη θετική ενέργεια, ιδανική για ανοιξιάτικες αποδράσεις. Σχεδόν κάθε δρόμος έχει τουλάχιστον μια παμπ γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες που πίνουν και διασκεδάζουν μαζί. Το Δουβλίνο είναι όμως και μια πόλη με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας διαθέτει τεράστιο πλούτο σε μουσεία και αίθουσες τέχνης, ενώ στους δρόμους της συνυπάρχουν κτίσματα μεσαιωνικής, γεωργιανής, βικτωριανής αλλά και μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Χτισμένη γύρω από τις καταπράσινες όχθες του ποταμού Λιουμπλάνιτσα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι μια μικρή πόλη (από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης) με ξεχωριστό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη γοητεία.

Η Λιουμπλιάνα είναι μια πόλη-έκπληξη, που είναι εύκολο να τη γυρίσεις και να την ερωτευτείς, ειδικά αν την επισκεφθείς αυτή την εποχή. Nεανική ατμόσφαιρα, μποέμ γοητεία, ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα πολιτιστική κληρονομιά και έντονη νυχτερινή ζωή, «πράσινη» κουλτούρα, περιποιημένα πάρκα, αλλά και ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, συνθέτουν το προφίλ ενός εναλλακτικού και ελκυστικού προορισμού στην Κεντρική Ευρώπη.

Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσεις τα εισιτήριά σου;

ταξίδι εξωτερικόειδήσεις τώρα