Travel|17.05.2023 22:35

Προς πώληση επτά ιδιωτικά νησιά: Στο «σφυρί» και η ελληνική «όαση» που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Newsroom

Ένα σπίτι μερικές φορές δεν αρκεί για όσους έχουν αρκετά μεγάλη περιουσία. Έτσι η λύση που σκέφτονται μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους είναι να αγοράσουν ένα ιδιωτικό νησί. Δισεκατομμυριούχοι όπως ο Richard Branson και ο Larry Ellison έχουν μετατρέψει τα ιδιωτικά τους νησιά σε υπερπολυτελείς αποδράσεις, ενώ διασημότητες όπως ο Johnny Depp και ο Tyler Perry έχουν τους παραδείσους τους στις Μπαχάμες για προσωπική χρήση και για απόλυτη απομόνωση.

Υπάρχουν πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν αυτά τα κομμάτια γης προς πώληση, στην Καραϊβική, την Ελλάδα, τη Νότια Αμερική, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και όχι μόνο. Τα ιδιωτικά νησιά υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη και μπορούν να κοστίζουν από 200.000 έως 200 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το τι ψάχνει κανεις. Ωστόσο, η αγορά ενός νησιού και η οικοδόμηση σε αυτό είναι μια σημαντική επένδυση τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Ακολουθεί η λίστα με επτά ιδιωτικά νησιά προς πώληση από το robbreport.com.

Αγία Τριάδα, Ερέτρια Εύβοιας

Δεν πρόκειται για τις Κυκλάδες, αλλά το νησί Αγία Τριάδα, στα ανοικτά των ακτών της Ερέτριας στην ηπειρωτική Ελλάδα που ήταν κάποτε περιζήτητο σημείο διακοπών για τους Beatles, την ελληνική βασιλική οικογένεια και άλλες διασημότητες.

Το νησί των 12 στρεμμάτων, το οποίο πωλείται για λίγο πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει δύο παραδοσιακά ελληνικά σπίτια, μια εκκλησία, ένα λεμβοστάσιο, αποβάθρες και δρόμους για τον μελλοντικό ιδιοκτήτη που μπορεί να το αφήσει ως έχει ή να το εμπλουτίσει. Τα κτίρια κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1960, καθώς και το εκκλησάκι, οι τοίχοι του οποίου είναι ζωγραφισμένοι από διάσημο Έλληνα καλλιτέχνη.

Το ακίνητο διαθέτει επίσης αρχαία ελαιόδεντρα, αγριολούλουδα, φιστίκια, κυπαρίσσια, ρόδια, βερίκοκα και ροδάκινα. Είναι επίσης μια γρήγορη βόλτα με ελικόπτερο από την Αθήνα.

Haines Cay, Μπαχάμες

Με περισσότερα από 700 κοραλλιογενή νησιά και 2.400 κολπίσκους, οι Μπαχάμες είναι ένας θησαυρός παρθένων ανακαλύψεων και ομορφιάς. Και τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα μικρό κομμάτι αυτού του γαλαζοπράσινου παραδείσου. Το Haines Cay, που είναι εισηγμένο για 37,9 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει 300 στρέμματα μη ανεπτυγμένης γης, γεμάτα με λευκές, πουδρένιες παραλίες, κολπίσκους, μαγκρόβια και γκρεμούς. Στην πώληση περιλαμβάνεται ένα πακέτο για τον προγραμματιστή στο Great Harbour Cay, μόλις 600 πόδια απέναντι από ένα ρυάκι.

Coral Caye, Μπελίζ

Το Μπελίζ είναι ένας αχαλίνωτος παράδεισος για τους λάτρεις της περιπέτειας και της φύσης, με ζούγκλες, τροπικά δάση και το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα υφάλων στον κόσμο. Για όσους αναζητούν μια απομονωμένη απόδραση, το 1 Coral Caye είναι ένα μικροσκοπικό ιδιωτικό νησί δύο στρεμμάτων, προσβάσιμο μόνο με σκάφος και μόλις οκτώ μίλια από τις ακτές της Placencia. Πριν από την καταχώρισή του για 2,195 εκατομμύρια δολάρια, ήταν μισθωμένο στον σκηνοθέτη Francis Ford Coppola. Υπάρχουν δύο εξοχικές κατοικίες, ένα μεγάλο σπίτι για διασκέδαση και αυτόνομες υπηρεσίες ηλιακής ενέργειας και νερού.

Isla Garrao, Χιλή

Το Isla Garrao είναι ένα από τα 40 νησιά του αρχιπελάγους Las Guaitecas, συνολικής έκτασης 17,3 στρεμμάτων μη ανεπτυγμένης γης. Διαθέτει πυκνά δάση, παραλίες και χλωριδική ποικιλομορφία και ενδιαιτήματα. Υπάρχουν ακόμη και βρώσιμα φρούτα, όπως σμέουρα, βατόμουρα, μακί, καθώς και ενδημικά δέντρα και λουλούδια. Η αλυσίδα των νησιών ανακαλύφθηκε και κατοικήθηκε πριν από 8.000 χρόνια από τους Chonos, οι οποίοι ήταν νομάδες που έκαναν κανό. Για 6 εκατομμύρια δολάρια, το νησί αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως προστατευόμενη γη ή ως ιδιωτική κατοικία.

Βρετανική Κολομβία, Καναδάς

Για πρώτη φορά μετά από πάνω από 60 χρόνια, το νησί Turnagain Island στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά βγαίνει στην αγορά και πωλείται για κάτι λιγότερο από 11 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει 94 στρέμματα δάσους, ακτογραμμής και αυτοφυούς άγριας ζωής, με γραφικά ηλιοβασιλέματα στον Ειρηνικό Ωκεανό και φαινομενικά ατελείωτη ανέγγιχτη φύση. Το νησί διαθέτει επίσης δύο σύγχρονες κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία, μια αποβάθρα 100 ποδιών, γκαράζ και μονοπάτια με βρύα που οδηγούν σε πολλά σημεία θέας και κρυμμένους όρμους του νησιού. Υπάρχει άφθονος χώρος για να προσθέσετε γήπεδα αθλοπαιδιών, ένα ελικοδρόμιο ή ένα υδροπλάνο ή περισσότερες κατασκευές για να δημιουργήσετε το δικό σας επικό οικογενειακό συγκρότημα.

Palm Beach, Φλόριντα

Ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο και το μοναδικό ιδιωτικό νησί στο Palm Beach μπορεί να γίνει δικό σας με 218 εκατομμύρια δολάρια. Το 10 Tarpon Isle είναι ένα μοναδικό στο είδος του κληροδότημα που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας ιδιωτικής γέφυρας. Αναπτύχθηκε από τον Todd Michael Glaser, αυτό το τεχνητό ιδιωτικό νησί 2,2 στρεμμάτων περιέχει ένα τεράστιο σπίτι και κάθε είδους ανέσεις κάτω από τον ήλιο, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να εγκαταλείψετε το κομμάτι του παραδείσου σας. Το σπίτι των 28.618 τετραγωνικών ποδιών διαθέτει 11 υπνοδωμάτια, ένα πλήρες σπα με κομμωτήριο, αίθουσα μασάζ, ατμόλουτρο και σάουνα, μια βιβλιοθήκη, μια αίθουσα κινηματογράφου, ένα μπαρ και ένα οικιακό γυμναστήριο. Υπάρχει επίσης ένα φωτισμένο γήπεδο τένις από πηλό, μια τεράστια πισίνα στην προκυμαία, ένας χώρος γκαζόν, μια αποβάθρα και πανοραμική θέα 360 μοιρών στο Palm Beach και το νερό.

Motu Rauoro, Γαλλική Πολυνησία

Το Motu Rauoro στη Γαλλική Πολυνησία είναι η τέλεια εικόνα ενός ιδιωτικού νησιού, γεμάτο πανύψηλους φοίνικες καρύδας, λιμνοθάλασσες, ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και παραλίες με λευκή άμμο. Το Motu Rauoro, το οποίο είναι εισηγμένο στην τιμή των 14,1 εκατομμυρίων δολαρίων (13 εκατομμύρια ευρώ), βρίσκεται στον κοραλλιογενή ύφαλο της Tahaa, ένα νησί εντός των Leeward Islands, και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω λεωφορείου μεταξύ Tahaa και Raiatea. Είναι ιδανικό για ένα οικολογικό θέρετρο ή ένα ιδιωτικό οικογενειακό συγκρότημα, και επωφελείται από περισσότερες από 3.300 πόδια παραλιών που βλέπουν προς την Bora Bora, τον ανοιχτό Ειρηνικό Ωκεανό και το χόα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νησίνησιάειδήσεις τώραδισεκατομμυριούχος