Travel|22.05.2023 07:31

Θάλασσα, ταβερνάκια και διαμονή χωρίς να ξοδέψεις μισό μισθό: Τρεις προορισμοί-outsiders κοντά στην Αθήνα που θα λατρέψεις

Newsroom

Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, οι προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα μοιάζουν ιδανική λύση για μονοήμερες ή ολιγοήμερες αποδράσεις, ιδιαίτερα για τις οικογένειες, ακόμα και αν δεν έχει γίνει προηγούμενος προγραμματισμός.

Για τον λόγο αυτό, επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τρεις προορισμούς-outsiders ώστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, να απολαύσετε τη φύση και το ολόφρεσκο φαγητό, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να ξοδέψετε… μισό μηνιάτικο για μια-δυο μέρες χαλάρωσης.

Η επιλογή είναι δική σας…

Καμένα Βούρλα

Ένα παραθαλάσσιο μέρος που το έχουμε συνδυάσει με τις παλιές ελληνικές ταινίες, καθώς κάποιες δεκαετίες πριν υπήρξε από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα. Τα Καμένα Βούρλα βρίσκονται δύο ώρες μακριά από την Αθήνα και είναι μέρος ιδανικό για οικογενειακές διακοπές καθώς συνδυάζουν βουνό και θάλασσα.

Η παραλία τους είναι μεγάλη με καθαρά νερά, έχει παιδική χαρά και πολλά μαγαζιά στον παραλιακό δρόμο για κάθε ώρα της ημέρας. Πλέον, το μέρος έχει αναπτυχθεί αρκετά μιας και υπάρχουν επιλογές για να περάσετε καλά και να κάνετε εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Μια αξέχαστη εμπειρία είναι να επισκεφτείτε με το καραβάκι τα Λιχαδονήσια για μπάνιο -ένα μέρος με φυσικό κάλλος- ενώ στα πλεονεκτήματα προσθέτουμε και τα ιαματικά λουτρά που θα βρείτε στην περιοχή.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι, από τα ωραιότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, είναι το τέλειο μέρος για να περάσετε ένα μέρος των καλοκαιρινών σας διακοπών και το αγαπάνε πολύ οι οικογένειες με μικρά παιδιά. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό!

Στο Αγκίστρι θα βρείτε φανταστικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά οι οποίες όμως εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ιδιωτικότητα που όλοι λίγο πολύ χρειαζόμαστε. Μεταξύ αυτών και η αγαπημένη, αμμώδης, με ρηχά νερά Σκάλα, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, η Δραγονέρα, οργανωμένη με ομπρέλες, όπως και η παραλία Μεγαλοχωρίου που είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας, μπορείτε να απολαύσετε κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες όπως η πεζοπορία και τα θαλάσσια σπορ.

Τυρός

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τα βουνά του Πάρνωνα, ο Τυρός στον νομό της Αρκαδίας έχει τρεις οικισμούς: τον Άνω, τον Κάτω και την Παραλία Τυρού η οποία έχει αναπτυχθεί πολύ σε τουριστικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια..

Στον παραθαλάσσιο Τυρό μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο για να απολαύσετε τη διαδρομή στο έπακρο. Αξίζει να καθίσετε για φαγητό στα ταβερνάκια που έχουν φρέσκο ψαράκι κατευθείαν από τις τράτες. Ακριβώς απέναντι βρίσκονται οι Σπέτσες που απέχουν μόνο 16 ναυτικά μίλια.

Στον Άνω Τυρό που βρίσκεται στις πλαγιές του βουνού Πάρνωνα έχει ωραίες διαδρομές για πεζοπορία. Εκεί, τα περισσότερα σπίτια έχουν κρατήσει τα κυνουρικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής τους. Ο οικισμός αυτός είναι ιδιαίτερα γραφικός, χτισμένος αμφιθεατρικά σε βουνοπλαγιά με θέα στη θάλασσα.

Στάση για κολύμπι αξίζει να κάνετε στη παραλία Τιγάνι, καθώς τα νερά είναι πεντακάθαρα και ρηχά, σα να λέμε… ό,τι πρέπει για τα παιδιά.

Έχει στον νου σου ότι στα μέρη αυτά οι προσφορές για διαμονή είναι μεγάλες, κυρίως αν φροντίσεις να κάνεις την κράτησή σου δύο περίπου εβδομάδες πριν το ταξίδι σου.

Καμένα ΒούρλαΑγκίστριδήμος Αθήναςπροορισμοίειδήσεις τώρα