Travel|06.06.2023 07:30

Τιρκουάζ νερά, καταπράσινος παράδεισος: Tα spots-όνειρο στους Παξούς που θα δώσουν ζωή στο καλοκαίρι σου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Αντίπαξοι/Unsplash
Παξοί/Unsplash
Παξοί/Unsplash
Παξοί/Pixabay

Παρόλο που δεν είναι από τα μεγαλύτερα νησιά στη χώρα, εντούτοις πρόκειται για έναν προορισμό ο οποίος θα σας μείνει αξέχαστος  τόσο για τις μοναδικές του παραλίες, όσο και για την απλότητα του που χαρίζει μια μοναδική αίσθηση περασμένων δεκαετιών στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Είναι αλήθεια ότι οι Παξοί, είναι προορισμός που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής, αφού επιλέγεται από τους επισκέπτες του όχι μόνο για μονοήμερες αποδράσεις -αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κέρκυρα-, αλλά και ως μέρος πολυήμερων διακοπών.

Πρόκειται για ένα νησί το οποίο συνδυάζει άψογα τις σύγχρονες παροχές και ανέσεις, διατηρώντας παράλληλα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, και την ομορφιά που του έχει χαρίσει απλόχερα η φύση.

Οι ενετικές επιρροές στα κτίρια του νησιού είναι έντονες, ενώ το καταπράσινο τοπίο, τα κρυστάλλινα νερά και η απόλυτη ηρεμία που είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού, θα σας επαναφορτίσουν πλήρως τις μπαταρίες για όσο θα επιλέξετε να το επισκεφθείτε. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου νησιού, είναι τα πολλά ιστιοφόρα σκάφη που είναι αραγμένα, ενώ δεν λείπουν και οι πολυτελείς θαλαμηγοί αφού το νησί θεωρείται ιδανική επιλογή για κρουαζιέρες και ατελείωτο κολύμπι σε απόκρημνες παραλίες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες.

Το κύριο λιμάνι των Παξών βρίσκεται στην πρωτεύουσα που είναι ο Γάιος. Εκεί βρίσκονται τα δυο μικρά νησάκια «Παναγία» και  «Άγιος Νικόλαος» τα οποία προστατεύουν το νησί όταν έχει άσχημο καιρό. Ο Γάιος θα σας μείνει αξέχαστος με το καταπράσινο τοπίο του, και τα έντονα χρώματα των κτιρίων καθώς επίσης και το ιδιαίτερα γραφικό λιμάνι το οποίο θα σας θυμίζει καρτ ποστάλ.

Περίπου 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, βρίσκεται ο Λόγγος, το μικρότερο χωριό του νησιού. Είναι ένα χωριό ιδιαίτερα γραφικό, όπου τα σπίτια είναι πετρόκτιστα με πολύχρωμα παράθυρα αλλά και πολλές παραδοσιακές ταβέρνες οι οποίες είναι γνωστές για την παραδοσιακή κουζίνα τους. Από το μικρό λιμάνι του Λόγγου, υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσετε κάποιο σκάφος ώστε να περιηγηθείτε στη γύρω περιοχή 

Λίγο βορειότερα, βρίσκεται χτισμένος στο βάθος ενός κόλπου ο οικισμός Λάκκα που αποτελεί αγαπημένη τοποθεσία για αγκυροβόλημα ιστιοπλοϊκών.

Μια συνήθης κίνηση που κάνουν οι επισκέπτες των Παξών -και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!- είναι η επίσκεψη στους Αντίπαξους. Εδώ, οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν τις εικόνες που αντικρύζει κανείς, ενώ η συγκεκριμένη περιοχή δικαιολογεί απολύτως τον λόγο που οι Αντίπαξοι, είναι το διαμάντι στο στέμμα του Ιονίου.

Η παραλία Βουτούμι είναι ακριβώς αυτό. Τα διαυγή, τιρκουάζ νερά χαρίζουν την αίσθηση ότι τα σκάφη δεν επιπλέουν αλλά αιωρούνται, η άμμος είναι λευκή και η βλάστηση, από τις συνεχείς βροχές τον χειμώνα, κυριολεκτικά ακουμπάει τη θάλασσα.

Επίσης, γνωστή είναι και η παραλία Βρίκα στην οποία κυριαρχούν τα λευκά βότσαλα, τα καταγάλανα νερά και τα δέντρα που φτάνουν επίσης μέχρι το κύμα.

Πώς θα φτάσετε στους Παξούς

Η πρόσβαση στους Παξούς γίνεται είτε ακτοπλοϊκώς από την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα είτε με τουριστικά καραβάκια από την Πάργα, ενώ το κόστος των εισιτηρίων δεν θα σας προβληματίσει ιδιαίτερα! Ετοιμάζουμε βαλίτσες;

ΠαξοίΑντίπαξοιπαραλίεςΚέρκυραειδήσεις τώραπροορισμοί