Travel|21.06.2023 07:31

Amalfi Coast, ένας επίγειος παράδεισος: Τρεις ονειρεμένες περιοχές της Ιταλίας για ένα καλοκαίρι-όνειρο

Newsroom

Οι Ιταλοί συνηθίζουν να λένε πως ολόκληρη η περιοχή ανάμεσα στο Σαλέρνο και τη Νάπολη μοιάζει με καθολικό ροζάριο του οποίου οι χάντρες είναι οι πόλεις και τα χωριά που το αποτελούν.

Πράγματι, η διαδρομή από το χτισμένο στην κορυφή του γκρεμού Ravello έως και το παραλιακό Positano, έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και εκτός από άκρως εντυπωσιακή, είναι και κάτι που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Από τη μαγευτική λοιπόν ακτή του Amalfi, επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τρεις από τις πιο γοητευτικές τοποθεσίες που τη συνθέτουν.

Amalfi

Πρόκειται για την κωμόπολη από την όποια πήρε και το όνομά της η ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων. Κάποτε το Amalfi ήταν μια από τις σημαντικότερες ναυτικές πόλεις της Ιταλίας.

Από τη μια πλευρά, δεσπόζει η θάλασσα που το μάτι χάνεται στη γραμμή του ορίζοντα, ενώ από την άλλη κυριαρχεί ένας καταπράσινος λόφος με χρωματιστά σπίτια. Από κοινού συνθέτουν ένα τοπίο που άνετα δικαιολογεί ότι κατά τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 υπήρξε το αγαπημένο θέρετρο της βρετανικής αριστοκρατίας.

Στο Amalfi, υπάρχει μια μεγάλη μαρίνα όπου δένουν πολύ συχνά πανάκριβα σκάφη, ενώ κάνοντας τη βόλτα σας μπορείτε να απολαύσετε και το αυθεντικό, παραδοσιακό -και πεντανόστιμο- gelato, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα από τα αρκετά μουσεία και τοπικά αξιοθέατα.

Ravello

Πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ένα από τα χωριά με ιδιαίτερα κοσμοπολίτικο αέρα, σπάνιας ομορφιάς και υψηλού πνεύματος λόγω της μακράς παράδοσης και ιστορίας που κουβαλάει. Σίγουρα μπαίνει στη λίστα με τα σημεία της περιοχής που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Μια βόλτα στη Villa Rufolo, την κατοικία που κάποτε άνηκε στην οικογένεια Rufolo και λέγεται ότι ενέπνευσε τον Johan Sebastian Wagner ώστε να συνθέσει την όπερα «Πάρσιφαλ», είναι απαραίτητη.

Από τα σήματα κατατεθέν της Villa Rufolo είναι οι κήποι της, αλλά και ο επιβλητικός της πύργος. Ειδικά στους κήπους, κάθε χρόνο διοργανώνεται κονσέρτο προς τιμήν του Wagner.

Positano


Κάποτε ήταν ένα απλό ψαροχώρι. Τα χρόνια όμως πέρασαν, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά παραθαλάσσια θέρετρα ολόκληρης της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό είναι πως κάθε καλοκαίρι, το Positano συγκεντρώνει τα πιο μεγάλα πορτοφόλια του κόσμου.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, τα σπιτάκια σε παστέλ αποχρώσεις που βρίσκονται «σφηνωμένα» στον βράχο και φτάνουν μέχρι τη βάση του, εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε ετοιμαστείτε για αμέτρητες φωτογραφίες, καθώς η θέα είναι πραγματικά μοναδική και αξιοζήλευτη.

Tips

Σαν το περίφημο Limoncelo του Amalfi δεν θα βρείτε πουθενά, οπότε καλό θα ήταν εάν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε να αγοράσετε ένα ή και περισσότερα μπουκάλια. Οι ειδικοί λένε ότι η ιδιαιτερότητα της γεύσης του οφείλεται στην ποικιλία λεμονιών που ευδοκιμούν στην περιοχή και έχουν ελάχιστους σπόρους. Το άρωμά τους είναι πολύ δυνατό και η γεύση τους πολύ γλυκιά.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή και για τους λάτρεις του καλού φαγητού, καθώς εκεί βρίσκονται κάποια από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στον κόσμου, μερικά από τα οποία είναι βραβευμένα και με αστέρια Michelin.

Τέλος, όσον αφορά στις επιλογές της διαμονής στο Amalfi, είναι πολλές και για κάθε γούστο. Ωστόσο, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως οι τιμές είναι ανάλογες του τοπίου και της θέας, αλλά και γενικότερα προσαρμοσμένες στο ύφος και την ατμόσφαιρα της περιοχής.

ειδήσεις τώραΙταλίαΝάπολη