Travel|27.06.2023 07:31

Ακτοπλοϊκά από 35€: To καταπράσινο διαμάντι των Κυκλάδων με τις θεσπέσιες παραλίες είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι τον Ιούλιο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ένα από τα νησιά των Κυκλάδων που μέχρι πρότινος αποτελούσε κυρίως θρησκευτικό προορισμό, είναι η Τήνος. Κι όμως, τα τελευταία χρόνια οι τουριστικές μετοχές της Τήνου έχουν ανέβει κατακόρυφα αφού το νησί επιλέγουν όλο και περισσότερο οι νεαρές ηλικίες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά των Κυκλάδων, αφού η εναλλαγή τοπίων με τα όμορφα χωριά και τα καταγάλανα νερά στις μοναδικής ομορφιάς παραλίες, οι πολλοί περιστερώνες και το μάρμαρο από το οποίο είναι φιλοτεχνημένα πολλά κτίρια καθιστούν την Τήνο  προορισμό άκρως ιδιαίτερο.

Ακόμα, το νησί είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη μαρμαροτεχνία του με μεγαλύτερο εκπρόσωπο τον Γιαννούλη Χαλεπά.

Αξιοθέατα

Καθώς πρόκειται για νησί με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερες παραδόσεις, η Τήνος σίγουρα θα σε μαγέψει με τα μοναδικά της αξιοθέατα. Φυσικά, πρώτο απ΄όλα είναι στη χώρα η γνωστή σε όλους Παναγία της Τήνου ή Ναός της Ευαγγελίστριας. Χιλιάδες κόσμος συρρέει κάθε χρόνο στο νησί προκειμένου να επισκεφθεί τη συγκεκριμένη εκκλησία και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τόσο στις 25 Μαρτίου, όσο και στις 15 Αυγούστου.

Όπως είναι φυσικό, η Χώρα του νησιού αποτελεί και το εμπορικό του κέντρο και απέχει μόλις πέντε λεπτά από το λιμάνι. Εκτός της Χώρας όμως, αξίζει να ανακαλύψετε και τα υπέροχα χωριά της Τήνου που φτάνουν σχεδόν τα 50. Εκεί, η παράδοση συνδυάζεται αρμονικά με την προσαρμογή στην εξέλιξη, ενώ η ομορφιά τους παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Κάποια από τα πιο γνωστά χωριά της Τήνου είναι ο Βώλαξ, η Καρδιανή, η Αετοφωλιά, η Καλλονή, η Κώμη, η Στενή αλλά και πολλά άλλα.

Ένα άλλο αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το σπίτι – Μουσείο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.

Φυσικά, το νησί έχει και άλλα αξιοθέατα που αξίζει τον κόπο να δείτε όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το Ιερό της Αμφιτρίτης και του Ποσειδώνα καθώς και άλλα.

Παραλίες

Η Τήνος είναι ένα νησί το οποίο προσφέρει πληθώρα επιλογών όσον αφορά στις παραλίες του. Η πιο γνωστή παραλία είναι η Κολυμπήθρα. Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις παραλίες που η καθεμία προσφέρει στον επισκέπτη διαφορετικές επιλογές. Η πιο μεγάλη από τις τρεις είναι και η πιο πολυσύχναστη, ενώ στην δεύτερη υπάρχουν δυο μαγαζιά με θαλασσινούς μεζέδες. Για όσους, όμως, θέλουν κάτι ακόμα πιο ήρεμο, υπάρχει και η επιλογή της πιο μικρής με το όνομα Αποθήκη.

Μια άλλη καλή επιλογή, κοντά στη Χώρα του νησιού είναι ο Άγιος Σώστης. Με ρηχά νερά, ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ στη συγκεκριμένη παραλία υπάρχει και ένας μόλος που είναι ιδανικός για βουτιές. Μια εξίσου καλή επιλογή για οικογένειες είναι τα Καλύβια. Τα νερά εδώ είναι επίσης ρηχά, ενώ η συγκεκριμένη παραλία έχει και οργανωμένο beach bar, έτοιμο να καλύψει κάθε ανάγκη.

Κοντά στη Χώρα και ταυτόχρονα οργανωμένη, με πολλές επιλογές είναι και η παραλία Κιόνια. Ιδιαίτερα πολυσύχναστη, με άμμο και βότσαλα είναι ό,τι πρέπει για να μη σου λείψει τίποτα!

Το νησί είναι μεγάλο και άκρως ερωτεύσιμο, πράγμα που σημαίνει πως για να το ευχαριστηθείς στο έπακρο θα χρειαστείς τουλάχιστον 5 ημέρες στη διάθεση σου. Έχε στο νου σου πως τα ακτοπλοϊκά από Ραφήνα ξεκινούν από 35 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά στα καταλύματα, οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Ακόμα το σκέφτεσαι;

ΚυκλάδεςδιακοπέςΤήνοςειδήσεις τώρα