Travel|07.07.2023 07:31

Φτάνεις με αμάξι, πληρώνεις ελάχιστα: Τι συμβαίνει φέτος με τον Γερολιμένα που κοντράρει στα ίσα τα ελληνικά νησιά;

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Γερολιμένας/Eurokinissi
Γερολιμένας/Eurokinissi
Γερολιμένας/Eurokinissi
Γερολιμένας/Eurokinissi

Εάν στα σχέδιά σας για το φετινό καλοκαίρι περιλαμβάνουν μια εξόρμηση στη Μάνη, τότε η περιοχή του Γερολιμένα, αποτελεί σίγουρα έναν επιπλέον λόγο να… μην το καθυστερήσετε!

Και αυτό γιατί διότι ο επιβλητικός και πανέμορφος Γερολιμένας αποτελεί έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς προορισμούς της Λακωνικής Μάνης. Πρόκειται για παραθαλάσσιο οικισμό με ατελείωτη φυσική ομορφιά, που είναι πραγματικά το διαμάντι στο στέμμα της Λακωνίας. Το όνομά του μάλιστα, σημαίνει «Ιερός Λιμήν» κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μας δώσει την εικόνα της εμπορικής δύναμης που κατείχε στο παρελθόν.

Η αρχιτεκτονική του Γερολιμένα, ακολουθεί τον γενικότερο κανόνα της περιοχής που υπαγορεύει πέτρινα κτίρια τα οποία καταλήγουν στον φυσικό όρμο που σχηματίζεται ενώ στο φόντο υπάρχει πάντα το επιβλητικό τοπίο με την άγρια ομορφιά της περιοχής που οριοθετούν τα βουνά της Λακωνίας.

Τα νερά της περιοχής είναι πάντα διαυγή, γαλαζοπράσινα και δροσερά. Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία δεκαετία οι τουριστικές μετοχές της περιοχής έχουν αυξηθεί κατακόρυφα καθώς το μέρος αυτό μπορεί να εξασφαλίσει εύκολα και οικονομικά κάθε άνεση που μπορεί να επιθυμείτε - είτε στο κομμάτι της διαμονής είτε σε αυτό της εστίασης.

Ο Γερολιμένας απέχει 100 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και είναι τόπος με πλούσια ιστορία αφού στο παρελθόν υπήρξε ορμητήριο των πειρατών της Μάνης αλλά και πολύ γνωστό μέρος για την αλιεία του καθώς διέθετε πολλές εγκαταστάσεις που διέθεταν πάγο για την συντήρηση των ψαριών αλλά και καταστήματα διακίνησης της αλιείας. Επίσης υπήρξε λιμάνι προσέγγισης σπογγαλιευτικών σκαφών.

Το τοπίο στον ανόθευτο Γερολιμένα θα σας αφήσει κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό αφού στα γαλαζοπράσινα νερά του αντικατοπτρίζονται πεντακάθαρα τα σπίτια της περιοχής, καθιστώντας την έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στη Λακωνία. Ο Γερολιμένας είναι μια περιοχή που διαπνέεται από την κλασική ατμόσφαιρα της Μάνης, και χωρίς να το καταλάβετε θα σας κάνει να ταξιδέψετε στο παρελθόν με το νου σας, χαζεύοντας παράλληλα την υπέροχη θέα προς το ακρωτήριο Ταίναρο που από εκεί φαίνεται καθαρά.

Καθότι την τελευταία δεκαετία η ευρύτερη περιοχή γνώρισε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, η υποδομή της είναι αξιόλογη και μπορεί να φιλοξενήσει ικανό αριθμό ταξιδιωτών, ειδικά το καλοκαίρι. Επίσης μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στη Μάνη και ο παραθαλάσσιος γραφικός όρμος του Γερολιμένα, μπορεί να γίνει το ορμητήριό σας για επιμέρους εξορμήσεις στα γύρω χωριά που είναι όλα μοναδικής ομορφιάς.

Η πρόσβαση στον Γερολιμένα είναι ιδιαίτερα εύκολη με το αυτοκίνητο και σίγουρα είναι ένα μέρος το οποίο θα σας αποζημιώσει με τη μοναδική του θέα και την ηρεμία του, εάν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε. Επίσης, το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να αποτελέσει είτε δευτερεύοντα προορισμό περνώντας από τη Λακωνία, και να συνδυαστεί με μια ευρύτερη εκδρομή στη Μάνη, είτε να είναι και ο τελικός ταξιδιωτικός σας προορισμός. 

Δεν είναι τυχαίο, βλέπετε, που ολοένα και περισσότεροι Έλληνες φέτος εγκαταλείπουν σαν ιδέα την επιλογή των νησιών και στρέφονται στην όμορφη Πελοπόννησο. Κι αυτό, διότι ακόμα και τώρα που οι τιμές ανεβαίνουν κατακόρυφα, τα όμορφα χωριά της Μάνης επιλέγουν να κρατήσουν σταθερές τις τιμές προκειμένου να αδράξουν την ευκαιρία και να προσεγγίσουν ακόμα περισσότερους παραθεριστές από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη ολόκληρη…

διακοπέςΜάνηκαλοκαίριΣπάρτηειδήσεις τώρα