Travel|12.07.2023 07:30

Νησιά Phi Phi: To διάσημο σύμπλεγμα της Ταϊλάνδης που όλοι λατρέψαμε μέσα από την ταινία «Η Παραλία» του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στη θάλασσα Ανταμάν, στα ανοικτά του Πουκέτ της Ταϊλάνδης, υπάρχει ένα σύμπλεγμα έξι νησιών που αποτελούν έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς παγκοσμίως.

Πρόκειται για τα ξακουστά νησιά Phi Phi, που είναι γνωστά για τα αμιγώς τιρκουάζ νερά τους και τις χρυσαφένιες παραλίες με την ψιλή άμμο αλλά και το γεγονός πως επιλέγονται φανατικά από πληθώρα  διεθνούς φήμης celebrities, οι οποίοι τα προμοτάρουν με τον καλύτερο τρόπο μέσα από δεκάδες φωτογραφίες στο instagram τους.

Στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών, εκείνο που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον -εκτός από την φυσική τους ομορφιά φυσικά- είναι ο βυθός τους αφού ενδείκνυται ιδιαίτερα για εξερεύνηση. Διαθέτει πολλούς κοραλλιογενείς υφάλους που κανείς μπορεί να εξερευνήσει με τη χρήση μόνο μιας μάσκας και ενός ζευγαριού βατραχοπέδιλα. Ο βυθός των νησιών επίσης, κρύβει μεγάλη ποικιλία θαλάσσιας ζωής όπως πολύχρωμα ψάρια και θαλάσσιες χελώνες.

Η περισσότερη γνωστή παραλία των νησιών είναι η Maya. Η συγκεκριμένη παραλία έγινε γνωστή κυριολεκτικά σε ολόκληρο τον πλανήτη το 2000, αφού εκεί γυρίστηκε η πασίγνωστη ταινία με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, «Η παραλία».

Το μεγαλύτερο από τα νησιά είναι το Phi Phi Don. Εδώ υπάρχει ένα παραδοσιακό χωριό που μπορούν να επισκεφθούν οι επισκέπτες για να το εξερευνήσουν, αλλά και να δοκιμάσουν την παραδοσιακή ταινία να ψωνίσουν αναμνηστικά και να μάθουν για τον τοπικό τρόπο ζωής. Εδώ υπάρχουν και αρκετοί βουδιστικοί ναοί εκ των οποίων ο Ko Phi Phi Lee προσφέρει εκπληκτική θέα στα γύρω νησιά.

Στο σύμπλεγμα των νησιών, βρίσκεται και το περίφημο Phang Na, όπου έγιναν τα γυρίσματα για την ταινία της σειράς του James Bond «Ο άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι» με τον Ρότζερ Μουρ και τον Κρίστοφερ Λη. Το συγκεκριμένο νησί, αποτελεί πραγματικά έναν παράδεισο, καθώς επικρατούν οι έντονες αντιθέσεις ανάμεσα στις εξωτικές του γαλαζοπράσινες παραλίες και τους ιδιαίτερους βράχους με το ακανόνιστο σχήμα.

Τα εν λόγω νησιά είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της περιπέτειας, καθώς εξασφαλίζουν μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων,  όπως αναρρίχηση στους πανύψηλους ασβεστολιθικούς βράχους και καγιάκ στα γαλαζοπράσινα νερά. Μάλιστα, αυτός είναι και ένας τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποια από τις παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με κάποιο πλωτό μέσο.

Η πεζοπορία επίσης, είναι κάτι που ενδείκνυται εάν επισκεφθείτε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Μάλιστα, αυτός είναι και ένας τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποια σημεία τα οποία χαρίζουν πανοραμική θεά σε όλο το σύμπλεγμα των νησιών.

Εάν τέλος, είστε λάτρης των χαλαρών διακοπών, δεν υπάρχει αμφιβολία πως βρίσκεστε στο σωστό μέρος, καθώς οι παραλίες είναι ιδανικές για ηλιοθεραπεία, ενώ παράλληλα μπορείτε να δροσιστείτε με κάποιο κοκτέιλ που είναι φτιαγμένο από ολόφρεσκα εξωτικά φρούτα

Γιατί τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις καλοκαιρινές του διακοπές;

Ταϊλάνδηταξίδι εξωτερικόνησιάειδήσεις τώρα