Travel|18.07.2023 07:31

5 ιδανικά μέρη για καλοκαιρινές διακοπές για εσένα που αγαπάς τη Βόρεια Ελλάδα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Βόρεια Ελλάδα/ Unsplash και Eurokinissi
Βόρεια Ελλάδα/ Unsplash και Eurokinissi
Βόρεια Ελλάδα/ Unsplash και Eurokinissi
Βόρεια Ελλάδα/ Unsplash και Eurokinissi
Βόρεια Ελλάδα/ Unsplash και Eurokinissi

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές κάποιο γνωστό νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου, αλλά αντίθετα επιλέγουν σαν από άποψη κάποιους άλλους, όχι και τόσο δημοφιλείς προορισμός.

Το φαινόμενο αυτό εντάθηκε ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και -παραδόξως- εξακολουθεί να παρατηρείται έντονα μέχρι σήμερα και μάλιστα από νέους ανθρώπους.

Για κάποιους, είναι στάση ζωής. Για άλλους, είναι αυτό που λέμε «εναλλακτικός τουρισμός». Σε κάθε περίπτωση, είναι μια πανέξυπνη κίνηση, που μας γλιτώνει από περιττά έξοδα και μας χαρίζει μοναδικές εμπειρίες.

Τι θα λέγατε λοιπόν για… Βόρεια Ελλάδα;

Ιδού οι 5 απόλυτα must καλοκαιρινοί προορισμοί που σε κάνουν να αναθεωρήσεις όσα πιθανόν πίστευες μέχρι σήμερα για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Σαμοθράκη

Ένα από τα νησιά που που θα σε συναρπάσει ήδη από τη στιγμή που φτάσεις στο λιμάνι του, είναι η Σαμοθράκη. Δεσπόζει στο Βόρειο Αιγαίο, κάτω από την επιβλητική σκιά του όρους Σάος και πρόκειται για έναν ξεχωριστό τόπο με φυσική ομορφιά τόσο σπάνια, όσο και άγρια, αφού συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Σε αυτό το νησί, θα συναντήσετε εντυπωσιακούς καταρράκτες, βάθρες, πηγές και ατελείωτα μονοπάτια, σε ένα εντυπωσιακό αποκορύφωμα της φύσης.

Εκπληκτικές είναι οι παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε, άλλες αμμώδεις και ήρεμες και άλλες κρυμμένες σε ένα μαγευτικό τοπίο. Οι πιο δημοφιλείς είναι η παραλία Παχιά Άμμος, ο Βατός και ο Πύργος του Φονιά.  

Θάσος

Και στην όμορφη Θάσο θα συναντήσετε τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Από τη μια υπάρχει μια μεγάλη ακτογραμμή με πλήθος επιλογών σε παραλίες, ενώ από την άλλη οι διάσπαρτοι αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι καθιστούν το συγκεκριμένο νησί μοναδικό. Το κύριο λιμάνι της Θάσου είναι ο Λιμένας, αλλά ο τόπος που θα σας ταξιδέψει σε αλλοτινές εποχές είναι η παλιά πρωτεύουσα της Θάσου, η Παναγιά.

Όσον αφορά στις παραλίες του νησιού, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Θα βρείτε από οργανωμένες πλαζ ιδανικές για οικογένειες, αλλά και άλλες που αποτελούν περισσότερο εναλλακτικές επιλογές.

Καβάλα

Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Μακεδονίας. Το πιο γνωστό σημείο τη πόλης δεν είναι άλλο από τις Καμάρες, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο λόγω του μουσείου, των εκκλησιών αλλά και των παλιών καπναποθηκών που υπάρχουν εκεί.

Γνωστό στην Καβάλα είναι επίσης το λιμάνι της πόλης αλλά και το λιμάνι των Παλαιών Σφαγίων. Στην Καβάλα θα απολαύσεις πολλές επιλογές για κολύμπι όπως οι παραλίες της Ραψάνης, της Καλαμίτσας, της Άσπρης Άμμου  αλλά και άλλες που δεν στερούνται ομορφιάς.

Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη ήταν αρχικά ψαροχώρι που σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο κέντρο αλιείας, ενώ σήμερα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης. Το σήμα κατατεθέν της πόλης δεν είναι άλλο από τον φάρο της που δεσπόζει στο λιμάνι.

Η πόλη εξασφαλίζει πληθώρα επιλογών για μπάνιο, καλό φαγητό και διασκέδαση. Το Δημοτικό Πάρκο μπορεί πάντα να είναι σημείο αφετηρίας μιας βόλτας, ενώ υπάρχουν και οι επιλογές των μουσείων αλλά και των αρχαιολογικών χώρων για εξερεύνηση.

Οι πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι η Μάκρη και η Κυανή Ακτή, ωστόσο για όσους προτιμούν τις οργανωμένες πλαζ, η ακτή του Ε.Ο.Τ. είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται.

Χαλκιδική

Για το τέλος φυσικά αφήσαμε τη Χαλκιδική, καθώς δε θα γινόταν να μιλήσουμε για τη Βόρεια Ελλάδα και μη συμπεριλάβουμε αυτόν τον τόπο. Η Χαλκιδική, βλέπετε, είναι ένας από τους πιο γνωστούς αλλά και όμορφους προορισμούς της χώρας.

Στα τρία «πόδια» της, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος, έχει μεγάλες, σχεδόν τροπικές αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, παραδοσιακά χωριά, αρχαιολογικούς θησαυρούς και τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους.

Στη Χαλκιδική, υπάρχει πλήθος επιλογών για διαμονή, προφανώς στα δυο πρώτα «πόδια» όπως η Νέα Φώκαια, η Σάνη, η Άφυτος, το Πευκοχώρι, το Παλιούρι, η Καλάνδρα αλλά και μοναδικές παραλίες οι περισσότερες από τις οποίες είναι οργανωμένες αλλά και βραβευμένες με γαλάζια σημαία.

Για πού θα ετοιμαστούμε;

ειδήσεις τώραΘάσοςΣαμοθράκηταξίδια ΕλλάδαΑλεξανδρούποληΒόρεια ΕλλάδαταξίδιΚαβάλαΧαλκιδική