Travel|22.08.2023 07:30

Πέντε ονειρικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για να παρατείνουμε λίγο ακόμα το καλοκαίρι μας

Newsroom

Όσο και να μη μας αρέσει και να αδυνατούμε να το αποδεχτούμε, για τους περισσότερους από εμάς η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών ολοκληρώθηκε. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, βλέπετε, και οι τελευταίοι παραθεριστές επιστρέφουν στα αστικά κέντρα, έχοντας στο μυαλό τους τις πρόσφατες αναμνήσεις των διακοπών.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν έχουμε παρά να ανακαλύψουμε τις εναλλακτικές μας! Γιατί ποιος είπε ότι κοντά στην Αθήνα δεν υπάρχει η δυνατότητα για δροσιστικά μπανάκια τα Σαββατοκύριακα;

Εμείς, σας προτείνουμε πέντε παραλίες που βρίσκονται κοντά στην Αττική, προκειμένου να παρατείνετε κατά κάποιο τρόπο τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μιας και στη χώρα μας ο καιρός είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για όσους θέλουν να κολυμπήσουν ακόμα και μέχρι τον Οκτώβριο.

Παραλίες με διαυγή νερά, σε όμορφα φυσικά τοπία, ιδανικές και για οικογένειες με μικρά παιδιά, σας περιμένουν να τις απολαύσετε όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει.

Αλυκές, Χαλκίδα

Η συγκεκριμένη παραλία απέχει μόνο μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας, ενώ αποτελεί και έναν πρώτης τάξεως προορισμό για απόδραση.

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες παραλίες με γαλάζια, ρηχά νερά που θα απολαύσουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Υπάρχουν σημεία της ακτής τα οποία είναι οργανωμένα καθώς διαθέτουν ξαπλώστρες, ομπρέλες αλλά και ντουζιέρες. Στη συγκεκριμένη παραλία υπάρχει επίσης η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

 

Πευκιάς, Ξυλόκαστρο

Βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τις Αλυκές αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Ο λόγος για την παραλία Πευκιάς που βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο. Το όνομά της το έχει πάρει από το πευκοδάσος από το οποίο περιβάλλεται και αυτό… τα λέει όλα!

Πρόκειται για μια μεγάλη ακτή στον Κορινθιακό Κόλπο που έχει τιρκουάζ νερά και βότσαλα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δεν είναι οργανωμένο. Ωστόσο, είναι ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά, κυρίως αν συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια μονοήμερη εκδρομή.

 

Μυλοκοπή, Λουτράκι

Το πρώτο πράγμα που θα σας κάνει εντύπωση, φτάνοντας στη Μυλοκοπή Λουτρακίου είναι τα τιρκουάζ και πεντακάθαρα νερά της. Το δεύτερο, η αίσθηση πως βρίσκεστε (ακόμα) σε κάποιο ελληνικό νησί.

Πρόκειται για μια «διπλή» παραλία, η οποία δημιουργήθηκε μετά από σεισμό. Μέχρι την άκρη της θάλασσας, υπάρχει πευκόδασος συνδυάζοντας μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα. Η μία πλευρά της έχει σκούρα αμμουδιά και η άλλη είναι πιο εντυπωσιακή με ρηγματώδεις, «σπασμένες»πλάκες. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε καλό θα ήταν να έχετε ό,τι χρειάζεστε μαζί σας.

Καλογερολίμανο, Σοφικό

Μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται η παραλία Καλογερολίμανο με τα υπέροχα, δροσερά νερά της. Βότσαλα στην άμμο και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα συνθέτουν το μοναδικό τοπίο αυτής της παραλίας που βρίσκεται στο Σοφικό.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να απολαύσετε με ηρεμία το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά που διαθέτει. Δεν είναι οργανωμένη αλλά… ποιος νοιάζεται;

 

Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Για το τέλος αφήσαμε μια από τις περισσότερο γνωστές παραλίες της Αττικής, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Η Ερωτοσπηλιά απέχει μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης και βρίσκεται στο τέλος του οικισμού του Αγίου Σπυρίδωνα.

Έχει πεντακάθαρα νερά, τα οποία όμως βαθαίνουν απότομα με αποτέλεσμα να μην είναι από τις παραλίες που προτιμούν οι οικογένειες. Αντίθετα, της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία οι πιο μικρές ηλικίες, κυρίως τα ζευγάρια και οι μεγάλες παρέες. Οι ξακουστές σπηλιές της συγκεντρώνουν πολύ κόσμο το καλοκαίρι και εάν μέχρι σήμερα δεν έχετε πάει, σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

 

ειδήσεις τώραπαραλίεςκαλοκαίρι