Travel|24.08.2023 07:30

Απόνησος: Ένας μικρός παράδεισος με κρυστάλλινα νερά δίπλα στην Αθήνα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Απόνησος
Απόνησος
Απόνησος
Απόνησος

Μερικές φορές, κάποιες φράσεις παρόλο που ακούγονται τετριμμένες, είναι αυτές που ακριβώς χρειάζονται για να αποδώσουν την πραγματικότητα.  Έτσι λοιπόν, όταν κάποιος θέλει να μιλήσει για το Αγκίστρι, δεν μπορεί παρά να χρησιμοποιήσει κάποιους από τους χαρακτηρισμούς: «τιρκουάζ νερά», «εξωτική ατμόσφαιρα», «εκεί όπου ξεχνάς ότι απέχεις μία ώρα από την Αθήνα».Στη συγκεκριμένη, όμως περίπτωση, δε θα σας μιλήσουμε για το Αγκίστρι καθαυτό, αλλά για ένα ιδιωτικό μικρό νησί το οποίο ενώνεται με το μεγαλύτερο Αγκίστρι μέσω μιας μικρής γέφυρας. Πρόκειται για την Απόνησο.

Η Απόνησος απέχει από 2 έως 8 χιλιόμετρα από το Αγκίστρι, ανάλογα ποια περιοχή θα επιλέξετε να είναι το σημείο εκκίνησής σας. Για παράδειγμα, από τον οικισμό Λιμενάρια απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα ή -εάν προτιμάτε- γύρω στα 20 λεπτά με τα πόδια.

Η παραλία της Απονήσου είναι περιορισμένων διαστάσεων καθώς δεν ξεπερνάει σε μήκος τα 150 μέτρα και σε πλάτος τα 5, ενώ καλύπτεται από επίπεδα βράχια. Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι πως παρόλο που είναι στενή, υπάρχουν ξαπλώστρες, αλλά και ελεύθερος χώρος για να απλώσετε την πετσέτα σας. Εάν αποφασίσετε να κολυμπήσετε στα ειδυλλιακά νερά της, θα πρέπει να το κάνετε από νωρίς το πρωί, καθώς ακόμα και στα τέλη του Αυγούστου η παραλία γεμίζει σχεδόν αμέσως.

Όπως είπαμε και στην αρχή, ο χαρακτηρισμός «γαλαζοπράσινα» για τα νερά της παραλίας, είναι απολύτως αντιπροσωπευτικός. Το μεγάλο ατού αυτής της παραλίας είναι ότι στα πρώτα μέτρα είναι αρκετά ρηχή, στοιχείο που καθιστά την όμορφη Απόνησο φιλική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στην άλλη πλευρά της κεντρικής παραλίας, βρίσκεται ένας μικρός όρμος που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες που φτάνουν με πλωτά μέσα ως μικρό αγκυροβόλιο, απολαμβάνοντας αυτή τη μοναδική παραλία του Αργοσαρωνικού.

Εκτός από το beach bar που υπάρχει στην Απόνησο, θα βρείτε και μια ταβέρνα την οποία αξίζει να επισκεφθείτε τις απογευματινές ώρες, ώστε να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στον Αργοσαρωνικό.

Η λίμνη και το εκκλησάκι

Φυσικά, ένας επιπρόσθετος λόγος για να επιλέξετε την Απόνησο για μπάνιο, είναι η λίμνη που υπάρχει στο Αγκίστρι και λέγεται Αλυκή. Η συγκεκριμένη λίμνη έχει αλμυρό νερό, έχοντας δημιουργήσει και  ένα υπέροχο οικοσύστημα. Πήρε το όνομα Αλυκή όταν οι κάτοικοι έφτιαξαν ένα κανάλι για να την ενώνει με τη θάλασσα και να ρυθμίζει τη ροή του θαλασσινού νερού, ώστε να παράγουν αλάτι. Παρόλο που τα τελευταία πολλά η λίμνη δεν χρησιμοποιείται πια ως αλυκή, το κανάλι παραμένει ανοιχτό.

Πολύ κοντά της βρίσκεται και το πολύ όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το οποίο επιβιώνει από τη Βυζαντινή περίοδο. Το συγκεκριμένο εκκλησάκι, είναι το πρώτο που χτίστηκε στο νησί και προστατεύεται από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για μια περιοχή που βρίσκεται στο Αγκίστρι, όπου υπάρχουν φανταστικές παραλίες για όλα τα γούστα, οι οποίες σίγουρα έχουν να σας προσφέρουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σαν προορισμοί, ειδικά εάν έχετε μόλις ολοκληρώσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές και θέλετε λίγο ακόμα…

παραλίακαλοκαίριδιακοπέςειδήσεις τώραΑγκίστρι