Travel|31.08.2023 07:31

Σύβοτα: Παράδεισος αλά ελληνικά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πνιγμένα στο πράσινο, τα Σύβοτα είναι χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο της Θεσπρωτίας στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτα τέσσερα ακατοίκητα νησιά (Άγιος Νικόλαος, το Μαύρο Όρος (ή Μούρτος), το Μεγάλο Μουρτεμένο και το Μικρό Μουρτεμένο). 

Η καρδιά οικισμού χτυπάει στο λιμάνι του, το οποίο είναι γεμάτο ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, με θέα τα ιστιοπλοϊκά σκάφη, τα ταχύπλοα και τα καραβάκια που αναχωρούν καθημερινά για τις παραλίες της περιοχής αλλά και τα κοντινά νησιά, ενώ η ευρύτερη περιοχή αποκαλείται και δικαίως "Καραϊβική της Ελλάδας".

Με το σούπερ αυτοκινητάκι μου ξεκινώ ένα road trip που θα με φτάσει μέχρι την Αλβανία. Πρώτος μου σταθμός τα Σύβοτα. Οδηγώ λοιπόν την Αθηνών – Κορίνθου, περνάω τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μπαίνω στην Ιονία Οδό. Κάποτε φτάνω στα Σύβοτα που περίμενα πως και πως να τα δω.

Η πρώτη μου επαφή με το άλλοτε ψαροχώρι της Θεσπρωτίας έγινε απόγευμα. Με χαρά μου διαπίστωσα έναν οικισμό με αρκετό κόσμο, μεγάλο πεζόδρομο για να κινούνται άνετα όλοι (και οι παρανομούντες φυσικά), ωραία μαγαζιά με πολλές επιλογές και μια φύση να οργιάζει. ΟΚ στη μία πλευρά τουλάχιστον!

Φωτογραφίες: Βασίλης Ανδριτσάνος/www.carnetdevoyage.gr

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr.

ειδήσεις τώραΣύβοτα