Travel|12.09.2023 07:30

Σεπτέμβρης, ο ιδανικός μήνας για ένα ταξίδι στην ερωτική Λισαβόνα: Tα 5 must-visits spots που επιβάλλεται να δεις (και να φωτογραφίσεις)

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η εντυπωσιακή πρωτεύουσα -και μεγαλύτερη πόλη- της Πορτογαλίας, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για να ανακαλύψουν τον κόσμο, συγκινεί και μαγεύει τον ταξιδιώτη από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα την επισκεφτεί, σε όσα μέρη κι αν έχει ταξιδέψει.

Ο λόγος για την ιδιαίτερης αισθητικής Λισαβόνα, την πόλη με ένα από τα ομορφότερα ιστορικά κέντρα παγκοσμίως, η οποία εξακολουθεί να ανήκει στις πιο must-visit ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για πολλούς και διάφορους λόγους.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι την καλή σου διάθεση, ευχάριστη παρέα και άνετα παπούτσια, καθώς σε περιμένει πολύ περπάτημα προκειμένου να καταφέρεις να γνωρίσεις σε βάθος την αλήθεια της και να απολαύσεις τις άκρως instagram-ικές γωνιές της.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, μπορεί οι λόγοι να την επισκεφτεί κανείς να είναι άπειροι, αλλά 5 είναι τα spots που επιβάλλεται να δεις (και να φωτογραφίσεις!) ήδη από το πρώτο 24ωρο που θα προσγειωθείς στα εδάφη της Λισαβόνα.

Ξεκινάμε;

Πύργος της Μπελέμ

Ένας πανέμορφος πύργος -ο οποίος μάλιστα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO- που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που θα τον αντικρίσεις. Κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Francisco de Arruda και αρχικά χρησίμευε στην άμυνα της πόλης. Αργότερα, αξιοποιήθηκε ως φάρος.

Το μνημείο πλέον έχει και συμβολική σημασία για τους ντόπιους καθώς είναι αφιερωμένο στον Πορτογάλο εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα. Βρίσκεται δίπλα από το Μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου -επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO-, ένα μοναστήρι που αποτελείται από την εκκλησία Santa Maria και έναν προαύλιο χώρο με διακόσμηση εξαιρετικής ομορφιάς.

Μνημείο των Ανακαλύψεων

Κοντά στον Πύργο της Μπελέμ συναντάμε το επιβλητικό και  άκρως εντυπωσιακό Μνημείο των Ανακαλύψεων. Σημείο αναφοράς για τους Πορτογάλους, καθώς τους συνδέει με το ένδοξο παρελθόν των σπουδαίων εξερευνητών τους.

Το μνημείο αποτίει φόρο τιμής στην περίοδο των ανακαλύψεων και κατακτήσεων του 15ου και 16ου αιώνα, ενώ η ύψους 52 μέτρων σύνθεση έχει το σχήμα καραβέλας απεικονίζει  ως επικεφαλής μιας πομπής τον Infante D. Henrique και περιλαμβάνει τις μορφές άλλων 32 προσωπικοτήτων που πρωταγωνίστησαν την περίοδο των μεγάλων πορτογαλικών κατακτήσεων.

Η θέση που έχει τοποθετηθεί, δίπλα στις εκβολές του ποταμού Τάγου, είναι κι αυτή συμβολική, με το μνημείο να μοιάζει έτοιμο να αποπλεύσει.

Συνοικία Αλφάμα, η παλαιότερη της Λισαβόνα

Η πιο παλιά και μία από τις πιο γραφικές συνοικίες της πόλης, που διασώθηκε από τον φονικό σεισμό του 1755. Πρόκειται για μια περιοχή με λιθόστρωτα, απότομα δρομάκια που προσφέρουν πανοραμική θέα και σπιτάκια διακοσμημένα με τα διάσημα πορτογαλικά πλακάκια.

Περιπλανηθείτε ανέμελα σε αυτό τον υπέροχο λαβύρινθο και ανακαλύψτε σε κάθε γωνιά ένα όμορφο cafe. Επισκεφτείτε τον ιστορικό καθεδρικό ναό της Λισαβόνας ο οποίος χρονολογείται από το 1147 και θαυμάστε τη θέα που κόβει την ανάσα από το Miradouro da Graca. Μην παραλείψετε να επιβιβαστείτε στο ιστορικό τραμ 28 το οποίο διασχίζει τη συνοικία και φθάνει μέχρι το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου του 11ου αιώνα! Τέλος, θα μπορέσετε να ακούσετε τα διάσημα μελαγχολικά τραγούδια fado σε μερικά από τα παλαιότερα εστιατόρια της περιοχής…

Ο ανελκυστήρας της Σάντα Ζούστα

Το διάσημο ασανσέρ το οποίο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα προβάλει εντυπωσιακό σε κεντρικό σημείο της πόλης στην περιοχή Baixa. Είναι ίσως το πιο must-see αξιοθέατο της πόλης και προσφέρει πανοραμική θέα σε ολόκληρη τη Λισαβόνα!

Μπάιρον Άλτο, το κοσμοπολίτικο

Μια μποέμ συνοικία για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής, επίσης στην περιοχή Baixa, γεμάτη από ιστορία όπου κάποτε έμεναν μόνο οι αριστοκράτες. Χτισμένη πάνω σε λόφο όπως και η Aλφάμα προσφέρει και αυτή η περιοχή μοναδική θέα. Την ημέρα μπορείτε να πάρετε το τραμ Elevador da Gloria το οποίο θα σας πάει απευθείας στην καρδιά της περιοχής.

Θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Ρόκου, θα απολαύσετε τη θέα στο παρατηρητήριο του Αγίου Πέτρου της Αλκάντρα, ένα από τα πιο διάσημα της πόλης, και θα θαυμάσετε τον Βοτανικό κήπο με πάνω από 2,500 είδη φυτών.

Για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής, εδώ βρίσκουμε πληθώρα μπαρ για ποτό μέχρι αργά. Ακολουθήστε τους ντόπιους και βρείτε το μέρος που σας αρέσει στις οδούς Rua do Diario de Noticias, Rua da Rosa, Rua da Misericordia, Rua Dom Pedro V και Praca dos Camoes.

Το καλύτερο; Ο Σεπτέμβρης θεωρείται ο ιδανικότερος μήνας για να πετάξουμε μέχρι τη Λισαβόνα, καθώς ο καιρός είναι στα πιο γλυκά του και ο τουρισμός δεν πρόκειται να δυσκολέψει τις δραστηριότητες μας.

Μη χάνεις καιρό λοιπόν!

Πορτογαλίαταξίδια εξωτερικόειδήσεις τώραΛισαβόνα