Travel|15.09.2023 07:30

Σεπτέμβρης σαν Ιούλιος: Η παραλία-παράδεισος της Χαλκιδικής που θυμίζει Καραϊβική έχει ακόμα την τιμητική της

Newsroom

Όπως είναι γνωστό σε όλους… «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Πραγματικά, πρόκειται για ένα μέρος που συγκεντρώνει σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων παραθεριστών και ένας από τους πιο βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό είναι οι υπέροχες παραλίες της, με τα γαλαζοπράσινα νερά και το ολοπράσινο τοπίο που επικρατεί στο φόντο.

Εάν έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες της Χαλκιδικής, σίγουρα στις πρώτες θέσεις θα ήταν μια όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό: τα πανέμορφα Τηγάνια.

Για πολλά χρόνια τα Τηγάνια τα γνώριζαν λίγοι και επιλέγονταν κυρίως από τους τολμηρούς λουόμενους. Κάπως έτσι, έμειναν στη συνείδηση των ντόπιων ως παραλία γυμνιστών, ενώ υπήρχαν -και εξακολουθούν να υπάρχουν- σκηνές ελεύθερων κατασκηνωτών ήδη από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν έως και το τέλος  του Σεπτεμβρίου.

Προκειμένου να προσεγγίσετε τα Τηγάνια πρέπει να πάρετε τον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας από τη Συκιά προς το Καλαμίτσι ή την παραλιακή διαδρομή που ξεκινάει από την ακτή της Συκιάς.Παρόλο που το όνομα της παραλίας παραπέμπει σίγουρα σε φαγητό, εντούτοις μόλις φτάσετε, εκείνο που θα σας έρθει στο μυαλό είναι κάποιος εξωτικός προορισμός.

Η παραλία Τηγάνια βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας ή διαφορετικά στο «δεύτερο πόδι» και τα στοιχεία που κυριαρχούν σε αυτή είναι οι βράχοι οι οποίοι εναλλάσσονται με την αμμουδιά δημιουργώντας έτσι ένα άγριο τοπίο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται κοντά στη Συκιά, ένα από τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά χωριά της περιοχής. Σημειώνεται πως το επιβλητικό τοπίο της περιοχής αποτέλεσε το φυσικό μέρος των γυρισμάτων, της Ταινίας «Μια μέλισσα τον Αύγουστο», με τους Θοδωρή Αθερίδη και Σμαράγδα Καρύδη.

Στην περιοχή δεν υπάρχει, φυσικά, μόνο η συγκεκριμένη ακτή αλλά και οι παραλίες της Κληματαριάς και Κριαρίτσι, οι οποίες βρίσκονται εκατέρωθεν των Τηγανιών και είναι εξίσου δελεαστικές, καθώς στέκουν ανάμεσα στα βράχια και την αμμουδιά.

Οι πρώτες δυο διαθέτουν κάποια οργάνωση, αφού έχουν beach bar, ενώ η τρίτη είναι πιο απόμερη, ιδανική για όσους προτιμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους με απόλυτη ησυχία.

Συμβουλή:

Καθώς τα Τηγάνια βρίσκονται σε ερημική τοποθεσία μακριά από κεντρικό δρόμο, καλό θα είναι εάν επιλέξετε να πάτε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα - ιδίως εάν έχετε μαζί σας μικρά παιδιά. Επίσης, να έχετε υπόψιν πως δεν είναι μια εύκολα προσβάσιμη παραλία.

Τέλος, για να αποφύγετε τον συνωστισμό, καλύτερα θα είναι να την επισκεφθείτε πρωινές ώρες.

ειδήσεις τώραπαραλίαΧαλκιδική