Travel|19.09.2023 07:30

Από το Αραράτ στον Καύκασο, ένα τσιγάρο δρόμος: Β΄ Μέρος Γεωργία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Μικρή χώρα στον Καύκασο που υπήρξε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, και ιδιαίτερη πατρίδα του Ιωσήφ Στάλιν. Αν και γεωγραφικά ανήκει στην Ασία, πολιτικά, και πολιτιστικά, είναι το ύστατο άκρο της Ευρώπης.

Η Κολχίδα, όπως ήταν γνωστή στην αρχαιότητα, η Γεωργία, υπήρξε ο τόπος που εγκαθίδρυσαν αποικίες οι Έλληνες στις ακτές του Εύξεινου Πόντου. Tο ταξίδι της Ρούλας Σιλιντζή και του Ανδριανού Λέκκα συνεχίζεται με την περιήγηση στην «αρχόντισσα του Καύκασου».

Μετά την Αρμενία,  επόμενος σταθμός μας ήταν η Τιφλίδα, η πρωτεύουσα της Γεωργίας!

35 χιλιόμετρα μετά το Ερεβάν, με κατεύθυνση προς την Τιφλίδα, βρίσκεται στο αριστερό μας χέρι ένα υπαίθριο μνημείο, το μνημείο του Αρμενικού Αλφαβήτου! Κατασκευάστηκε το 2005, από τον διάσημο Αρμένιο αρχιτέκτονα Jim Torosyan, για την 1600η επέτειο της δημιουργίας του αρμενικού αλφαβήτου. 

Το μνημείο αποτελείται από πέτρινα γλυπτά των 39 αρμενικών γραμμάτων, τα οποία σχεδιάστηκαν από τον Άγιο Μεσρόπ Μαστότς! Το αρμενικό αλφάβητο ξεκίνησε τη χρήση του από το 405 και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την παρουσίαση της αρμενικής γλώσσας σε γραπτή μορφή.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr

Φωτογραφίες: Αδριανός Λέκκας, Ρούλα Σιλιντζή/www.carnetdevoyage.gr


ταξίδι εξωτερικόειδήσεις τώραΓεωργία