Travel|23.09.2023 07:31

Πέντε φθηνές και υπέροχες ευρωπαϊκές πόλεις για να ταξιδέψεις Σεπτέμβρη με Νοέμβρη χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Βαρσοβία
Βουδαπέστη
Ζάγκρεμπ
Καρκοβία
Μπρατισλάβα

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν για να κάνουν μια ολιγοήμερη απόδραση στο εξωτερικό πριν ο χειμώνας μπει για τα καλά, καθώς οι καιρικές συνθήκες θεωρούνται ιδανικές και η όρεξη για μια ευρωπαϊκή περιπέτεια είναι εντονότατη μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών.

Πλέον, βέβαια, παρατηρείται πως λόγω ακρίβειας οι ημέρες των ταξιδιών μειώνονται και στην κορυφή της λίστας των προορισμών που έχουν την τιμητική τους, ανεβαίνουν πόλεις που φημίζονται για τις οικονομικές τους επιλογές σε διαμονή και διαβίωση γενικότερα.

Ποιες είναι εν έχει 2023 οι πιο οικονομικές πόλεις στην Ευρώπη που αγγίζουν τιμές Βουκουρεστίου;

Κράτα σημειώσεις…

1. Κρακοβία, Πολωνία

Η πόλη της Κρακοβίας στην Πολωνία, είναι μια αρκετά οικονομική επιλογή, καθώς ο μέσος προϋπολογισμός του ταξιδιώτη δεν ξεπερνάει τα €25 την ημέρα.

Η πλατεία Plac Nowy της Κρακοβίας δεν είναι μόνο το νούμερο ένα μέρος για φθηνά ψώνια, μα επιπλέον είναι γεμάτη από οικονομικά cafe και μπαράκια, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με τιμές… Βιέννης.

Ο Σεπτέμβριος, μάλιστα, είναι ο τελευταίος μήνας που πραγματοποιείται το Krakow Nights Festival, οπότε μπορεί να αποτελέσει έναν παραπάνω λόγο για να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη πόλη.

2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη έτσι και αλλιώς είναι μια μοναδικής αισθητικής πόλη για να επισκεφθεί κανείς, πόσο μάλλον όταν είναι και ένας προορισμός προσιτός οικονομικά.

Πρόκειται για μια πόλη η οποία σίγουρα θα σας μαγέψει αφού θα αισθάνεστε πως πρωταγωνιστείτε σε παραμύθι, ενώ έχει να σας προσφέρει και πολλές επιλογές. Σίγουρα πρέπει να δείτε τη θέα από την κορυφή και κατά μήκος του γοητευτικού Fisherman’s Bastion η οποία είναι ανεκτίμητη.

Από τη Βουδαπέστη, όμως, μπορείτε να επισκεφθείτε και άλλες πόλεις οι οποίες είναι αρκετά κοντά όπως το Ζάγκρεμπ της Κροατίας που απέχει λιγότερο από έξι ώρες οδικώς ή περίπου 8 ώρες με τρένο. Η οικονομικότερη επιλογή, σαφώς, είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου καθώς το ταξίδι με το τρένο κοστίζει περίπου €250!

3. Ζάγκρεμπ, Κροατία

Και μιας που το αναφέραμε, άλλη μια φθηνή επιλογή για φθινοπωρινή απόδραση είναι το Ζάγκρεμπ. Η πρωτεύουσα της Κροατίας σίγουρα έχει αξέχαστες εμπειρίες να σας προσφέρει.

Η πόλη είναι αρχοντική και παραδοσιακή, ενώ ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη ταυτότητα και τον ευρωπαϊκό της αέρα. Επιπλέον, έχει το πλεονέκτημα ότι συνδέεται απευθείας και με την πόλη Σπλιτ της Κροατίας. Δεδομένου ότι το Ζάγκρεμπ δεν είναι ένα μέρος που χρειάζεται πολλές μέρες για να δείτε ολόκληρο, μπορείτε σίγουρα να επισκεφθείτε και μια δεύτερη πόλη.

4. Βαρσοβία, Πολωνία

Ακόμα μία πόλη της Πολωνίας που θεωρείται ένας εξαιρετικά value for money προορισμός. Η πολωνική πρωτεύουσα έχει πολλά πράγματα να προσφέρει στον ταξιδιώτη και ιδιαίτερα αξιοθέατα.

Το κυριότερο από αυτά, το Μουσείο της Εξέγερσης, το οποίο τις Κυριακές έχει δωρεάν είσοδο για το κοινό. Επίσης, σημαντικό είναι το ότι τα φέρι μπόουτς που διασχίζουν τον ποταμό Βιστούλα είναι κι αυτά free!

Από εδώ, μπορείτε να ταξιδέψετε στην Κρακοβία καθώς η διαδρομή με το τρένο δεν ξεπερνά τις 2,5 ώρες και είναι εξαιρετικά οικονομική.

5. Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Είναι αλήθεια πως η Μπρατισλάβα είναι μια πόλη για την οποία οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν αρκετά πράγματα. Πρόκειται για μια μικρή πόλη χτισμένη όμως σε ένα πολύ κομβικό σημείο - κυριολεκτικά μια ανάσα από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχία.

Αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή για έναν εναλλακτικό και οικονομικό προορισμό, ενώ αρκούν δύο με τρεις ήμερες μέρες για να δεις ολόκληρη. Στην Μπρατισλάβα θα δείτε κτίρια που διατηρούν τον μεσαιωνικό τους αέρα, αρκετά μνημεία ενώ ένα δέλεαρ είναι και η τοπική της κουζίνα.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι πολλές, ακόμα κι αν κάνεις την κράτησή σου για τον επόμενο μήνα.

Πώς να αντισταθείς;

ΚροατίαΟυγγαρίαειδήσεις τώραπροορισμοίΣλοβακίαΠολωνία