Travel|09.10.2023 07:30

Blue Lagoon: Μια από τις πιο ξεχωριστές πισίνες του κόσμου

Newsroom

Η Blue Lagoon τοποθετείται 13 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Keflavik και 39χλμ από το Ρέικιαβικ… που αλλού; Μα, στην πιο ξεχωριστή χώρα όλου του κόσμου, την Ισλανδία, προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο!

Το National Geographic την αποκαλεί ως ένα από τα 25 θαύματα του κόσμου. Εμείς θα πούμε απλά πως πρόκειται για την πιο ιδιαίτερη γαλάζια “πισίνα” που έχουμε συναντήσει και έχουμε κολυμπήσει στη ζωή μας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μοναδική, φυσική εξωτερική πισίνα με μέση θερμοκρασία 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, όπου τα νερά της αποτελούν μέρος ενός ιδιαίτερου σχηματισμού λάβας

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αυτό το καταπληκτικό γεωθερμικό spa δημιουργήθηκε το 1976 με το χτίσιμο του διπλανού γεωθερμικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, το οποίο χρησιμοποιώντας το ηφαιστειακό έδαφος της χώρας, παρήγαγε θερμική ενέργεια. Τα νερά λοιπόν του εργοστασίου φιλτράρονται και καταλήγουν σε μιαΗ μοναδική χημική σύνθεση από ανόργανα άλατα, διοξείδιο του πυριτίου και φύκια, προκαλεί τους πιο εντυπωσιακούς χρωματισμούς του νερού, που εναλλάσσεται από το πιο φωτεινό μπλε, στο λευκό και το πράσινο με βάση τις διαθέσεις του καιρού, ενώ ταυτόχρονα θεραπεύει το δέρμα.

Εάν λοιπόν βρεθείτε στην Ισλανδία, μαζί με τα υπέροχα αξιοθέατα και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της, βάλτε στο πρόγραμμά σας και μια βουτιά στην πιο γαλάζια καυτή πισίνα της χώρας, ακόμα και αν οι θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός. Άλλωστε το θέρετρο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, προσφέροντας εκτός των άλλων χαμάμ, σάουνα, χώρους χαλάρωσης, μπαρ και ξενοδοχείο, απογειώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αισθήσεις του κάθε επισκέπτη…

Διαβάστε περισσότερα στο travel-inspiration.gr

ΙσλανδίαπισίναNational Geographicειδήσεις τώρα