Travel|09.11.2023 07:30

Τα 5 spots της Μασσαλίας που θα σας κάνουν να απαρνηθείτε το Παρίσι αυτόν τον χειμώνα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Unsplash
Unsplash
Unsplash
Unsplash
Unsplash

Όταν μιλάμε για ταξίδι στη Γαλλία, η πρώτη πόλη που μας έρχεται στο μυαλό είναι αναμφίβολα το γοητευτικό και πάντα μελαγχολικό Παρίσι. Δικαιολογημένα, θα έλεγε κανείς, καθώς η συγκεκριμένη πρωτεύουσα μοιάζει να ξεπήδησε από μια άλλη εποχή, κατά την οποία η φινέτσα και το στυλ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σίγουρα, όμως, η Γαλλία είναι πολλά περισσότερα. Μιλάμε, βλέπετε, για μια χώρα που εκτός από την Πόλη του Φωτός, έχει να καμαρώνει για αρκετές ακόμα περιοχές το ίδιο όμορφες και ενδιαφέρουσες. Μία από αυτές είναι η Μασσαλία.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την πρωτεύουσα, βρίσκεται στον νότιο μέρος της χώρας και αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της. Η περιοχή είναι γνωστή για την μακραίωνη ιστορία της, ενώ πολλοί την αποκαλούν και «ελληνική πόλη της Γαλλίας» λόγω του ότι ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς γύρω στο 600 π.Χ. Μάλιστα, λέγεται πως επιλέχθηκε λόγω της στρατηγικής σημασίας που έχει η ευρύτερη περιοχή.

 

Τα spots που «μαγεύουν»

Στη Μασσαλία υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που επιβάλλεται να επισκεφθεί κάθε ταξιδιώτης πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Ποια θα αναφέραμε αν έπρεπε να επιλέξουμε μόνο 5 εξ’ αυτών;

Κράτα σημειώσεις…

Basilica Notre Dame de la Garde

Από τη μεγάλη βασιλική με το χρυσό άγαλμα της Παναγίας θα φτάσετε στο πιο ψηλό σημείο της πόλης. Η συγκεκριμένη εκκλησία αποτελεί σύμβολο της πόλης, ούσα γνωστή για τις ζωηρές της τοιχογραφίες αλλά και τα έργα τέχνης που την κοσμούν. Καταπληκτικό σημείο για πολλές φωτογραφίες, καθώς η θέα προς την πόλη είναι μοναδική!

Παλιό λιμάνι

Το παλιό λιμάνι ανέκαθεν αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της Μασσαλίας. Και αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει. Πρόκειται για το πιο γνωστό σημείο της πόλης και πιθανότατα το πλέον δημοφιλές για τους λάτρεις των social media που σπεύδουν κάθε ώρα της ημέρας για φωτογραφίες και γυρίσματα.

Το οχυρό St Nicolas, σε σχήμα αστεριού που προστατεύει όλη τη νότια πλευρά του λιμανιού ενδείκνυται για περπάτημα, με τη διαδρομή που ξεκινάει από αυτό το σημείο να καταλήγει στη βόρεια πλευρά του λιμανιού. Στο παλιό λιμάνι θα βρείτε επίσης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Μασσαλίας: το στέγαστρο από καθρέφτη που έχει δημιουργηθεί από τον Norman Foster.

Παλάτι Longchamp

To παλάτι Longchamp φιλοξενεί το Μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - τα οποία αξίζουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα κάθε επισκέπτη της πόλης.

Το Παλάτι αποτελεί ένα εντυπωσιακό δημιούργημα αρχιτεκτονικής, ενώ εδώ μπορείτε και να απολαύσετε κάποιες στιγμές ξεκούρασης πριν πάτε στο επόμενο αξιοθέατο, αφού υπάρχει ένα υπέροχο πάρκο και ένα εντυπωσιακό συντριβάνι. Σα να λέμε… ό,τι πρέπει για οικογένειες.

Συνοικία Le Panier

Πρόκειται για μια πολύ γνωστή συνοικία που βρίσκεται βόρεια του παλιού λιμανιού, την οποία συχνά αναφέρουν ως… Μονμάρτρη της Μασσαλίας. Η συνοικία Le Panier μπορεί να παρομοιαστεί επίσης με τη γνωστή συνοικία του Camden στο Λονδίνο.

Μικρά μαγαζάκια, πολλά γκράφιτι στους τοίχους και εργαστήρια καλλιτεχνών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της. Η ζωή εκεί κυλά σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, ενώ εκείνο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Μουσείο Μεσογειακής Αρχαιολογίας που στεγάζεται σε ένα κτίριο που τον 17ο αιώνα ήταν… πτωχοκομείο.

 

Chateau d'If

Πρόκειται για το μικρό νησάκι με το φρούριο - φυλακή στο οποίο βρισκόταν φυλακισμένος ο Κόμης Μόντε Κρίστο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Μπορείτε να φτάσετε εδώ με καραβάκι από το παλιό λιμάνι. Η περιφερειακή θέα που σας προσφέρει το σημείο σίγουρα θα σας ανταμείψει και θα σας οδηγήσει στο να προτείνεται το μέρος σε κάθε παραθεριστή που θα επιλέξει τη Μασσαλία για μια απόδραση!

Μετά από αυτές τις εικόνες εξακολουθείς να πιστεύεις πως η Μασσαλία είναι δίκαιο να μένει στη σκιά του Παρισιού;

ταξίδι εξωτερικόειδήσεις τώραΜασσαλίαΠαρίσι