Travel|07.12.2023 07:30

Μαγικά Χριστούγεννα στην οικονομική «Βιέννη» των Βαλκανίων

Newsroom

Όταν σκέφτεται κάποιος για ένα ταξίδι στη Ρουμανία, η πρώτη πόλη που του έρχεται στο μυαλό σίγουρα δεν είναι Τιμισοάρα. Είναι όμως μια εξαιρετική επιλογή για οικονομικές διακοπές, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων!

Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσουμε την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, απόκοσμη και ταυτόχρονα μαγική, με μια ελαφριά ομίχλη να αιωρείται στην ατμόσφαιρα, όπως την περιγράφει το travel-inspiration.gr.

Πρόκειται λοιπόν για μια κοσμοπολίτικη πόλη, γνωστή για τον μεγάλο αριθμό ιστορικών μνημείων καθώς και τα ατελείωτα πάρκα της, 36 στο σύνολό τους, με πλούσια ιστορία, έντονη πολιτιστική ζωή και μια μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Φέρει το προσωνύμιο “Μικρή Βιέννη” των Βαλκανίων και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό από τα πρώτα λεπτά που θα την περπατήσει κανείς. Πρωτοπόρα, αρκεί να αναλογιστείτε πως ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που εισήγαγε ιππήλατα τραμ (1869) και ηλεκτρικό φωτισμό (1889) στους δρόμους της.

Χτισμένη στη βόρεια όχθη του ποταμού Bega, η πρωτεύουσα του ρουμανικού Βανάτου είναι γεμάτη ρομαντικά πάρκα, κομψές πλατείες, μπαρόκ κτήρια και άπλετη ομορφιά σε κάθε γωνιά της.

Τρεις ωστόσο είναι οι κεντρικές πλατείες της. Η Πλατεία της Ένωσης που είναι και η παλαιότερη, η Πλατεία της Νίκης που είναι η κεντρικότερη όλων και η Πλατεία Ελευθερίας. Καθεμία με το δικό της στυλ και για τις ημέρες των Χριστουγέννων με τη δική της έντονη διακόσμηση.

Επίσης, είναι η πόλη που ξεκίνησε η επανάσταση που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου.

διακοπέςΧριστούγενναταξίδιΡουμανία