Travel|25.12.2023 07:30

Αυτά είναι τα καλύτερα lounges στα αεροδρόμια όλου του κόσμου

Newsroom

Ξεχάστε τον κακό φωτισμό, το μπαγιάτικο φαγητό και το προβληματικό Wi-Fi. Σήμερα, τα καλύτερα lounges των αεροδρομίων διαθέτουν ανέσεις όπως στούντιο γιόγκα, μπαρ αποτοξίνωσης, θεραπείες σπα και αίθουσες με μενού από διάσημους σεφ.

Φυσικά, γενικά πρέπει να πληρώσετε για το προνόμιο αυτό -αδρά- για να απολαύσετε αυτούς τους υπέροχους σταθμούς, πετώντας σε business class ή πρώτη θέση.

Ακολουθεί μια λίστα με πέντε από τα 5 από τα καλύτερα σαλόνια αεροδρομίων στον κόσμο, σύμφωνα με το travelandleisure.com, που κάνουν την αναμονή στο αεροδρόμιο να αξίζει και με το παραπάνω.

1. Air France La Premiere Lounge

Το σαλόνι Air France La Premiere Lounge βρίσκεται στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού και ενσαρκώνει τη γαλλική κομψότητα και φινέτσα. Το lounge είναι προσβάσιμο στους τυχερούς ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην καμπίνα πρώτης θέσης La Premiere της Air France. Μόλις οι επιβάτες κατέβουν από το αεροπλάνο, τους υποδέχεται ένας σοφέρ που τους μεταφέρει στο σαλόνι. Ο χώρος χωρίζεται σε δύο δωμάτια: έναν ανοιχτό χώρο για εργασία ή χαλάρωση και ένα μικρότερο δωμάτιο με βελούδινους καναπέδες για χαλάρωση.

 

2. American Express Centurion Lounges

Η American Express επεκτείνει σταθερά το δίκτυο των κομψών Centurion Lounges, ανοίγοντας νέες τοποθεσίες καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας σε αεροδρόμια όπως το JFK της Νέας Υόρκης και το Charlotte.

Σύντομα θα μετρά 40 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που οι υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις διαφέρουν από σαλόνι σε σαλόνι, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν σταθερές πινελιές σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής διακόσμησης και των εγκαταστάσεων από τοπικούς καλλιτέχνες, μενού υψηλής γαστρονομίας που δημιουργούνται από ανερχόμενους τοπικούς σεφ, καθώς και κοκτέιλ με υπογραφή αλλά και πιο μοναδικές επιλογές, όπως κρασιά από τη Νάπα στο Σαν Φρανσίσκο και μικροζυθοποιίες από το Κολοράντο στο Ντένβερ. Ορισμένα σαλόνια στεγάζουν ακόμη και σπα!

3. Cathay Pacific The Pier First Class

Σχεδιασμένο από την Ilse Crawford αυτό το εκπληκτικό σαλόνι στο Χονγκ Κονγκ έχει να κάνει με διαφορετικούς χώρους για διαφορετικές διαθέσεις. Υπάρχουν κομψά καθιστικά πλαισιωμένα από παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με θέα στην άσφαλτο και κοκτέιλ μπαρ. Το εμπνευσμένο από τα μέσα του αιώνα εστιατόριο σερβίρει αριστοκρατικά πιάτα. Για όσους αναζητούν ησυχία, ωστόσο, υπάρχουν οκτώ δωμάτια ημέρας καθώς και σουίτες ντους στο τμήμα The Retreat, καθώς και ένα μικρό σπα που προσφέρει δωρεάν μίνι θεραπείες όπως περιποίηση προσώπου και μασάζ ποδιών.

4. Delta Sky Club

Η Delta διαθέτει εννέα Sky Clubs στο αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σνακ και ποτά με θέα στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης. Μια γκαλερί με έργα τοπικών καλλιτεχνών και φωτεινά φωτισμένες σουίτες ντους είναι πρόσθετα μπόνους.

5. Emirates First Class Lounge

Η αίθουσα αναμονής πρώτης θέσης της Emirates στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εκτείνεται σχεδόν σε όλο το μήκος της διεθνούς αίθουσας του αεροδρομίου. Μόλις μπουν μέσα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια γευστική δοκιμή στο κελάρι κρασιών του lounge ή μια θεραπεία στο Timeless Spa. Στη συνέχεια, έναν εσπρέσο στο καφέ μπαρ ή ένα τσιγάρο στο cigar lounge. Υπάρχει επίσης μια ολόκληρη στοά με καταστήματα αφορολόγητων ειδών μέσα στο σαλόνι.

Η τραπεζαρία διαθέτει έναν πλούσιο μπουφέ, με τα πάντα, από σούσι μέχρι γλυκά, καθώς και επιλογές a la carte. Υπάρχουν επίσης σουίτες ντους και ημι-ιδιωτικά ήσυχα δωμάτια για ύπνο, αν θέλετε απλώς να χαλαρώσετε.

ταξίδιαειδήσεις τώρααεροδρόμιο