To κυκλαδίτικο νησί που αποθεώνει κορυφαίο ισπανικό περιοδικό
NewsroomΗ πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ισπανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Viajar, το οποίο μέσα από συνεχόμενα αφιερώματα προβάλλει τη Σύρο σε εκατομμύρια αναγνώστες με πάθος για ταξίδια – ακόμη και εκτός υψηλής σεζόν.
«Βασίλισσα των Κυκλάδων»
Στην ηλεκτρονική του έκδοση, το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ισπανίας – που κατατάσσεται πέμπτο σε επιρροή παγκοσμίως – παρουσίασε το νησί ως τη «Βασίλισσα των Κυκλάδων», αναδεικνύοντας τη μοναδική γοητεία που αποπνέει με την πλούσια ιστορία και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην Άνω Σύρο, την Πλατεία Μιαούλη, τα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης, τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά και τους επιβλητικούς καθεδρικούς ναούς. Στο παρελθόν, άλλωστε, η Σύρος είχε ήδη ξεχωρίσει σε προηγούμενο αφιέρωμα του περιοδικού, όταν ο συντάκτης που επισκέφθηκε το νησί έπειτα από πρόσκληση του Δήμου, μίλησε για την «αληθινή ουσία των Κυκλάδων».
Στο πρόσφατο άρθρο τονίζεται ότι η Ερμούπολη αποτελεί «ένα ανοιχτό μουσείο». Από τα μουσεία – όπως το Βιομηχανικό Μουσείο και το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς – έως τα σοκάκια της Άνω Σύρου που μοιάζουν αμετάβλητα στον χρόνο και το Σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη, η ιστορία και η παράδοση συναντούν τη γοητεία του τόπου.
Η αφήγηση συνεχίζεται με τα παραθαλάσσια χωριά, τη γαστρονομία και τις δραστηριότητες στη θάλασσα. Οι παραλίες της Σύρου περιγράφονται ως φιλόξενες και οικογενειακές, ενώ τα ψαροχώρια με τις ταβέρνες και ο πλούσιος βυθός συνθέτουν ένα μωσαϊκό εμπειριών. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, η πραγματική γνωριμία με το νησί έρχεται όταν το εξερευνήσει κανείς με βάρκα, αγκαλιάζοντας τα πολλά χιλιόμετρα της ακτογραμμής του – «Η Ελλάδα στα καλύτερά της!».
Υπολογίζεται ότι τα αφιερώματα, έντυπα και ηλεκτρονικά, προσέγγισαν περισσότερους από 5,1 εκατομμύρια αναγνώστες, ενισχύοντας το ενδιαφέρον για τη Σύρο.
«Η Σύρος είναι ένας προορισμός με βάθος, γεμάτος ιστορίες να μοιραστεί με τους επισκέπτες της. Στόχος μας είναι να επιμηκύνουμε τη σεζόν, προβάλλοντας πτυχές όπως η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση, η αρχιτεκτονική, οι δραστηριότητες, η διασκέδαση, η χαλάρωση, η φιλοξενία και η ποιότητα των υπηρεσιών», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου – Ερμούπολης, Ιωάννης Α. Βουτσίνος.
- Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
- Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
- Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση