Travel|03.11.2018 10:04

Οδοιπορικό στην Ιταλία

Ντέπη Χιωτοπούλου

Τοσκάνη, Cinque Terre, λίμνες Βόρειας Ιταλίας είναι οι περιοχές της Ιταλίας που θα ανακαλύψετε στο 9ήμερο οδικό σας ταξίδι, με αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας ή αντίστοιχα της Ηγουμενίτσας (για τους ταξιδιώτες από Βόρεια Ελλάδα). Προορισμός σας η Ανκόνα και από εκεί αναχωρείτε για το μεσαιωνικό Γκούμπιο (Gubbio) στην Κεντρική Ιταλία, πόλη με σημαντικά μνημεία. Επόμενη επίσκεψη η πρωτεύουσα της Ούμπριας, η Περούτζια. Την τρίτη μέρα της εκδρομής σας θα αναχωρήσετε για τη μεσαιωνική Σιένα, εκεί όπου έντεκα δρόμοι οδηγούν στην κεντρική της πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, με το εντυπωσιακό δημαρχείο. Επόμενος προορισμός σας το επίσης μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο με τους ψηλούς αγέρωχους πύργους.

Την τέταρτη μέρα της εκδρομής σας θα ξεναγηθείτε στη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, που δεν είναι άλλη από τη μαγευτική Φλωρεντία, ενταγμένη στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση θα δείτε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό καθεδρικό ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζετε για την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ «Gilli» και «Paszkowski». CINQUE TERRE

Τι θα λέγατε για μια μαγευτική κρουαζιέρα στα παραμυθένια χωριά CinqueTerre (τα Πέντε Χωριά), που είναι σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας στη Λιγουρική Θάλασσα; Η περιοχή αποτελεί μια από τις πιο όμορφες της Δυτικής Ιταλίας και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα επισκεφθείτε τα μεσαιωνικά χωριά Riomaggiore, Manarola και Monterosso, καθώς και τη Vernazza – ίσως το ωραιότερο χωριό! Τέλος, θα επισκεφθείτε το Portovenere, χτισμένο στην άκρη της Ιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο.

Πίζα - Λούκα - Μιλάνο

Την έκτη μέρα της εκδρομής σας θα αναχωρήσετε για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του καθεδρικού ναού, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Επόμενη ιταλική πόλη που θα επισκεφτείτε, η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Εκεί θα δείτε το κάστρο των Σφόρτσα και βεβαίως θα πάτε στην πασίγνωστη Πιάτσα ντελ Ντουόμο -κεντρική πλατεία την πόλης- με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου (Ντουόμο).

T

Κόμο - Λάγκο Ματζόρε

Έβδομη μέρα της εκδρομής σας και αναχωρείτε για τη μαγευτική λίμνη Κόμο, με τη φυσική της ομορφιά και τις αριστοκρατικές βίλες των διασήμων. Επόμενη επίσκεψη η λουλουδιασμένη Στρέζα, κομψό θέρετρο στη Λάγκο Ματζόρε (Μεγαλύτερη Λίμνη), όπου θα έχετε την ευκαιρία για μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ιζολα Μπέλα.

Την επομένη της εκδρομής σας αναχωρείτε για το λιμάνι της Ανκόνας, όπου θα επιβιβαστείτε στο πλοίο για την επιστροφή.

Tips

  1. Φλωρεντία: Η Πιάτσα ντε λα Σινιορία στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα, ενώ υπάρχει και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγελου. Εκεί και το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών.
  2. Μιλάνο: Εντυπωσιακή η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, με τις δύο γυάλινες θολωτές στοές που συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο και Πιάτσα ντέλα Σκάλα. Η Οπερα Λα Σκάλα -γνωστή και ως Σκάλα του Μιλάνου- είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου.
  3. Περούτζια: Στο Κόρσο Βανούτσι θα δείτε τη Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξετε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με τη Φοντάνα Ματζόρε, τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι
ταξίδια κόσμοςταξίδια Ευρώπη