Travel|03.07.2019 16:14

4+1 παραλίες κοντά στην Αθήνα για να κάνετε τις βουτιές σας την Κυριακή των εκλογών

Newsroom

Η Κυριακή των εθνικών εκλογών πλησιάζει και το πολιτικό -και όχι μόνο- θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα σκεφτούν να συνδυάσουν την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με μία βουτιά στην παραλία. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως και 41 βαθμούς Κελσίου τα δύο επόμενα 24ωρα, Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση από την Παρασκευή και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών. 

Για την Κυριακή των εκλογών ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ ο καύσωνας θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του τη Δευτέρα των εκλογών, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει»  σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Παρακάτω σας προτείνουμε πέντε παραλίες που μπορείτε να βρεις σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και να κάνετε τις βουτιές σας μετά τις κάλπες των εθνικών εκλογών:

1) Ψάθα

Η Ψάθα είναι μια όμορφη παραλία του Κορινθιακού κόλπου με καθαρά γαλάζια νερά και μικρό βότσαλο με φόντο το καταπράσινο πευκόδασος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η χαμηλή θερμοκρασία των νερών. Η παραλία απέχει περίπου 45 λεπτά από την Αθήνα και φτάνει κανείς εδώ αν στρίψει στα Μέγαρα και ακολουθήσει τις πινακίδες προς Αλεποχώρι, όπου θα χρειαστεί να στρίψετε δεξιά και ύστερα από 3 περίπου χιλιόμετρα θα βρίσκεστε στην Ψάθα.

Ψάθα (Φωτογραφία: Wikimedia Commons)

2) Σαρωνίδα

Η παραλία της ομώνυμης συνοικίας είναι για όλα τα γούστα. Τις καθημερινές είναι σχετικά ήσυχα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος αυξάνεται. Εκεί μπορείτε να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τον ήλιο και τις βουτιές στη θάλασσα. Αν σας αρέσουν τα θάλασσια σπορ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον Ναυταθλητικό Όμιλο Σαρωνίδας, όπου θα βρείτε προγράμματα για πιλάτες, γιόγκα, αεροβική, μέχρι και μαθήματα κολύμβησης. 

Σαρωνίδα (Φωτογραφία: Wikimedia Commons)

3) Λεγραινά 

H παραλία Χάρακας Λεγραινών είναι από τις μεγαλύτερες στην Αττική. Είναι ρηχή, με άμμο και αρκετό χώρο. Θα την αναγνωρίσετε από την ταμπέλα στα αριστερά του δρόμου που λέει «Παραδοσιακός Οικισμός Χάρακα». Πεντακάθαρα νερά, αμμουδιά και αρκετή άπλα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ανέμελες οικογενειακές βουτιές. Στην επιστροφή επιβάλλεται μια στάση σε μία από τις ψαροταβέρνες στα Λεγραινά. 

Παραλία Χάρακα Λεγραινών (Φωτογραφία: Wikimedia Commons)

4) Μαύρο Λιθάρι

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αττικής σας περιμένει στην Ανάβυσσο. Το beach bar διαθέτει δωρεάν ξαπλώστρες και μαξιλάρες, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε ένα ποτό. Επίσης, διοργανώνει μουσικές βραδιές και DJ sets με διάσημους παραγωγούς, γεγονός που έχει μετατρέψει το Μαύρο Λιθάρι σε πόλο έλξης για το νεανικό κυρίως κοινό. Μην το προτιμήσετε αν δεν σας αρέσει ο συνωστισμός.

Μαύρο Λιθάρι (Google image)

5) Πόρτο Γερμενό

Στον κόλπος του Πόρτο Γερμενού βρίσκεται και η ομώνυμη παραλία. Τόσο η κεντρική παραλία όσο και οι υπόλοιπες είναι καθαρές και απάνεμες. Εδώ θα βρείτε μεγάλες αμμουδιές με βότσαλα, ενώ, παρά το γεγονός ότι απέχουν περίπου μία ώρα από την Αθήνα, αρκετοί την επιλέγουν για τις βουτιές τους. Οι παραλίες του Πόρτο Γερμενού δίνουν τη δυνατότητα και για θαλάσσια σπορ. Για να φτάσει κανείς στο Πόρτο Γερμενό μπορεί να κινηθεί στην ΕΟ Αθηνών - Κορίνθου και στο ύψος της γέφυρας της Ελευσίνας να στρίψει δεξιά προς Βίλια μέσω της παλαιάς εθνικής Αθηνών - Θηβών.

Πόρτο Γερμενό (Φωτογραφία: Wikimedia Commons)
εκλογέςβουλευτικές εκλογέςπαραλίαεθνικές εκλογές 2019