Travel|28.07.2019 15:02

Μπουρτζ Αλ Αράμπ: Το OPEN TV στο μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο (pics & vid)

Newsroom

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στο Ντουμπάι είναι το Μπουρτζ Αλ Αράμπ ή αλλιώς ο Πύργος των Αράβων, στο μοναδικό 7άστερο ξενοδοχείο στον κόσμο η χλιδή περισσεύει… Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Όλο το λόμπι του ξενοδοχείου είνια από ατόφιο χρυσάφι και πότε δεν έχουν ομολογήσει οι άνθρωποι που το κατασκέυασαν πόσο ακριβώς έχει κοστίσει. Έχει ύψος 321 μ. και κατατάσσεται ως το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένο επί τεχνητής νήσου, 280 μ. ανοιχτά της παραλίας Τζουμέιρα και ενώνεται με την ξηρά μέσω τοξωτής γέφυρας. Σημείο αναφοράς αποτελεί το σχήμα ιστίου της όλης κατασκευής, ενώ ο χαρακτηρισμός του ως «το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο» τίθεται συχνά υπό αμφισβήτηση.

Παρά το μέγεθός του, ο Πύργος των Αράβων διαθέτει μόνο 28 διόρωφα επίπεδα, συνολικής χωρητικότητας 207 σουιτών. Η μικρότερη τέτοια σουίτα καταλαμβάνει έκταση 169 τ.μ., ενώ η μεγαλύτερη διαθέτει 780 τ.μ. Τα περισσότερα δωμάτια είναι διακοσμημένα έτσι ώστε να αντιπαραβάλλεται η δύση με την ανατολή, ενώ τα λουτρά διαθέτουν περίτεχνα μωσαϊκά. Οι τιμές των δωματίων ποικίλουν, από τα 1.000 περίπου δολλάρια, έως τα 27.000, ανά διανυκτέρευση.

Copyright: Wikipedia

Αρκετά στοιχεία της όλης κατασκευής αποτέλεσαν πρωτότυπη εργασία, όπως το τεχνητό νησί, επάνω στο οποίο θεμελιώθηκε ο πύργος. Για τη θεμελίωση του νησιού αυτού καθεαυτού χρειάστηκε η βύθιση 230 πασάλων οπλισμένου σκυροδέματος, μήκους 40 μέτρων έκαστος, επί αμώδους πυθμένα. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια επιφάνεια από βράχους, η οποία εγκιβωτιώθηκε σε οπλισμένο σκυρόδεμα κυψελώδους σχήματος, το οποίο και θα προστατέψει την κατασκευή από τη διάβρωση. Περισσότερα από τρία χρόνια δαπανήθηκαν για την προετοιμασία του εδάφους, ενώ η κατασκευή του κτηρίου ολοκληρώθηκε σε περίπου δυόμιση χρόνια. Για την κατασκευή χρειάστηκαν περισσότεροι από 70.000 κυβ. μ. σκυροδέματος καθώς και 9.000 τόνοι χάλυβα.

Copyright: www.jumeirah.com
Copyright: www.jumeirah.com

Το εσωτερικό αίθριο του κτηρίου φτάνει τα 180 μ. σε ύψος, ενώ ο πύργος θεωρείται το δεύτερο ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου (εξαιρούνται οι παρακείμενες κατασκευές μεικτής χρήσης). Ο Πύργος του Ρόδου (Rose Rayhaan), επίσης στο Ντουμπάι, είναι κατά ένδεκα μέτρα ψηλότερος από τον Μπουρτζ Αλ Αράμπ.

ΝτουμπάιΜπουρτζ αλ ΑράμπΠύργος των Αράβων