Travel|23.12.2019 16:28

Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί: Ξυλοπόδαροι, ευχές και εργαστήρια σοκολάτας

Ντέπη Χιωτοπούλου

Στο Ναύπλιο, ήδη από τις 14 Δεκεμβρίου, έχει δοθεί το έναυσμα του εορτασμού της γέννησης της ελπίδας, και υποδέχονται, καθημερινά, με δράσεις, τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ προ(σ)καλεί μικρούς και μεγάλους με το Σπίτι των Παραμυθιών, τις χριστουγεννιάτικες εορταγορές, τις κατασκευές, τις χριστουγεννιάτικες συναυλίες κτλ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Φιλαρμονική θα τραγουδήσει στους δρόμους της πόλης τα κάλαντα ενώ στην τοπική κοινότητα της Ασίνης, ο Πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού, με τον Αη Βασίλη να μοιράζει τα δώρα του στα παιδιά και όλοι μαζί να τραγουδούν τα κάλαντα.

Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα ακούγονται στους δρόμους του Ναυπλίου τα κάλαντα από τη Φιλαρμονική, στο δε «Φουγάρο» στις 11.00, θα έχει θεατρικό εργαστήρι για παιδιά άνω των 7 ετών.

Πολύγυρος – Γλυκές δημιουργίες και πυροτεχνήματα

Στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, για την ωραιότερη εποχή του χρόνου και την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, φορείς και σύλλογοι του τόπου  οργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για την τόνωση της τοπικής αγοράς, στις 17.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πολυγύρου.
Με πολύ κέφι ο Αϊ Βασίλης κάτω από τους ήχους γνωστών αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών θα υποδέχεται τους μικρούς του φίλους, θα τους μοιράζει γλυκίσματα, ποπκόρν και δώρα κι ένα σιντριβάνι σοκολάτας θα γλυκάνει την ατμόσφαιρα.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κουκλοθέατρο, να ασχοληθούν με ζαχαροπλαστικές δημιουργίες, με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιχνίδια ενώ οι κλόουν με τη χιουμοριστική τους διάθεση, θα περιφέρονται συνεχώς ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους πειράζοντας τους και θα ζωγραφίζουν τα προσωπάκια των μικρών παιδιών, με υπέροχες προσωποδημιουργίες.
Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά θα στολίσουν δέντρο και τον ουρανό θα φωτίσουν φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πολυγύρου.

Λάρισα – Στο «Πάρκο των Ευχών»

Ενα από τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας «ξετυλίγεται» και φέτος στο Αλσος του Αλκαζάρ, δίπλα στον Πηνειό ποταμό, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

«Μαμά κοίταξε τι όμορφα που είναι! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο φαίνεται μέσα στη λίμνη». Με θαυμασμό και με σπινθηροβόλο βλέμμα η 7χρονη Χαρούλα, πάνω από τη φωτισμένη γέφυρα στη μέση της λίμνης, κοιτάζει το πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο «Πάρκο των Ευχών», στη Λάρισα.

Αυτό το λαμπερό ισοσκελές τρίγωνο, που αποτελείται από χιλιάδες σε άσπρη και μπλε απόχρωση λαμπιόνια, με ένα αστέρι στην κορυφή του, αποτελεί πόλο έλξης θαυμασμού για μικρούς και μεγάλους στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Λάρισας.

Μαζί με το δέντρο που βρίσκεται στη μια πλευρά της Λίμνης των Χριστουγέννων, οι ροζ πίδακες στην απέναντι πλευρά του υγρού στοιχείου, το Σπιτάκι του Αη Βασίλη, το πελώριο μαγικό παγοδρόμιο, το Εργαστήρι των Ξωτικών, τα διάφορα άλλα θεματικά σπιτάκια και οι καρυοθραύστες συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό, που μοιάζει βγαλμένο από τα παραμύθια.

Ξεχωριστή πινελιά ο μπλε θόλος που δημιουργείται από εκατοντάδες μπλε λαμπάκια και ο οποίος σκεπάζει το διάδρομο στην είσοδο του πάρκου.

Από το «Πάρκο των Ευχών» δε θα μπορούσε να λείψει το λούνα παρκ, με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Το πάρκο το οποίο πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά άνοιξε με μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Αν και απέχει ελάχιστα από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να το προσεγγίσουν με τα τρενάκια που ξεκινούν από αυτήν και καταλήγουν στην καρδιά του «Πάρκου των Ευχών».

ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

ταξίδια ΕλλάδαΧριστούγεννα