Travel|25.12.2019 10:20

Χριστουγεννιάτικα «πάρκα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Χορεύοντας με τα ξωτικά και το… νερό σε παγωμένους λαβύρινθους

Ντέπη Χιωτοπούλου

Το «The Christmas Factory» και η Επέλαση των Ξωτικών, είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο, που εξελίσσεται καθημερινά, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, μεταφέροντας στον αέρα το εορταστικό κλίμα των ημερών! Ηδη, από τις 30 Νοεμβρίου, έως τις 5 Ιανουαρίου 2020, ο Αη Βασίλης, η Κυρά - Βασίλαινα και τα πονηρά Ξωτικά τους διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους με την Χριστουγεννιάτικη αγορά, γεμάτη με παιχνίδια, λιχουδιές, παιδότοπους, δραστηριότητες.

Μια αγορά γεμάτη χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και πολύχρωμες γιρλάντες, γλυκά και ζαχαρωτά, με τρία χριστουγεννιάτικα εργοστάσια και θεματικά κτίρια με νέες μοναδικές δράσεις και φωτεινά καταστήματα! Εννέα διαφορετικά διαδραστικά εργαστήρια, λούνα παρκ, παιδότοπος, το imagination playground με παιχνίδια της Play Can Do για τους μικρούς επισκέπτες,  το ολοκαίνουριο laser arena, τα μαθήματα μαγειρικής αλλά και το εργοστάσιο παιχνιδιών συμπεριλαμβάνονται στις καθημερινές δραστηριότητες του χριστουγεννιάτικου πάρκου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Εκεί και η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά και το πιο πλούσιο food market της πόλης με ζεστό κρασί, λιχουδιές και απρόσμενες γεύσεις!

Γράμμα στο κόκκινο κουτί

Εσείς, τι γράμμα θα γράψετε και τι δώρο θα ζητήσετε στον Αη Βασίλη; Ετοιμάστε την ευχή σας και ρίξτε την σ’ ένα από τα κόκκινα κουτιά του ταχυδρομείου του Αγιου Βασίλη, ή παραδώστε το στον ίδιο, όπου και θα βγάλετε και μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Φέτος, πριν φύγετε από το αρχηγείο του, θα ζήσετε μια στιγμή νοσταλγίας καθώς σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, θα υπάρχει στημένο display με ένα τυπικό 80's γιορτινό σπίτι για να πάρετε μαζί σας μια αναμνηστική ρετρό φωτογραφία!

Info

-Το «The Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών» πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Πειραιώς 100), καθημερινά, και θα διαρκέσει ως τις 5 Ιανουαρίου 2020.

-Ωρες λειτουργίας/Είσοδος: Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ, 5 ευρώ για ανέργους και πολύτεκνους, 20 ευρώ οικογενειακό (2 ενήλικες και 2 παιδιά). Παιδιά κάτω των 3 ετών, δωρεάν (τηλ. 210 8981067).  

Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Ονειρική ατμόσφαιρα

Μαγική, χριστουγεννιάτικη, απόλυτα εορταστική είναι η εικόνα που θα συναντήσετε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκεί, όπου για άλλη μια χρονιά θα ζήσετε την πιο φωτεινή εμπειρία των Χριστουγέννων, σ’ ένα μέρος πλημμυρισμένο στο φως, τη μουσική, τον χορό!

Τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια των δέντρων του Καναλιού, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα της Αγοράς, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τα ευρηματικά παιχνίδια φωτός, το πλωτό παγοδρόμιο για τρίτη συνεχή χρονιά, τοποθετημένο φέτος στην αρχή του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, σας δίνουν την ευκαιρία να ζήσετε πανέμορφες στιγμές.

Επίσης, τέσσερις νέες φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων δημιουργών του είδους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνθέτοντας ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Απολαύστε τη χειμωνιάτικη σας βόλτα στην ονειρική ατμόσφαιρα του Μεσογειακού Κήπου, του Ξέφωτου, του Πευκώνα, του Λαβύρινθου και εξερευνήστε τα όρια μεταξύ φωτός και ήχου, φυσικής και ομορφιάς, επιστήμης και τέχνης, παίζοντας με τις διαδραστικές εγκαταστάσεις! 

Εως και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στο Φάρο: Η ιστορία του Καρυοθραύστη, Ε.Τ.Α. Χόφμαν, με σκηνοθέτη τον Θωμά Μοσχόπουλο. Ο Καρυοθραύστης, το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο παραμύθι, δεν ήταν πάντα το μουσικό έργο για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι που όλοι ξέρουμε. Το 1816, ο E. T. A. Χόφμαν εκδίδει ένα μυστηριώδες, συναρπαστικό αφήγημα με ήρωες παιχνίδια που ζωντανεύουν, πολεμούν και ερωτεύονται. Εναρξη στις 18.00.

Και μην ξεχνάτε, και το πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 23.00, με DJ τον Eddie Piller και ένα set που θα ξεσηκώσει σε χορό ακόμα και τους πιο διστακτικούς!

Info

- Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ο χριστουγεννιάτικος κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντάνεψε, ήδη, από τις 30 Νοεμβρίου, και έως τις 6 Ιανουαρίου 2020, καθημερινά, προσφέρει ένα μοναδικό εορταστικό θέαμα (Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα, τηλ. 216 8091000).

-Παγοδρόμιο: Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 02/02/2020, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) με χρόνο παραμονής έως 40 λεπτά της ώρας. Η είσοδος επιτρέπεται για παιδιά άνω των 5 ετών και ενήλικες, και έχει ελεύθερη είσοδο με ηλεκτρονική προεγγραφή (σ.σ. είναι διαθέσιμη ανά εβδομάδα και ανοίγει κάθε Πέμπτη στις 10.00 π.μ.).

-Σιντριβάνια: Στο Κανάλι αποτελούν μια εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση, ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Τα Σιντριβάνια συμμετέχουν με δύο νέες φαντασμαγορικές χορογραφίες, εμπνευσμένες από αγαπημένες εορταστικές μελωδίες, Το Βαλς των Λουλουδιών από τον Καρυοθραύστη – Τσαϊκόφσκι, και It's Beginning to Look a Lot Like Christmas - Johnny Mathis. Ωράριο λειτουργίας, 10.00 – 24.00, ανά μία ώρα.

-Φωτεινές εγκαταστάσεις: Λειτουργούν καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Διάρκεια έως τις 06/01/2020.

-Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία: Tη νέα χρονιά, 01/01/2020, στις 12.15 π.μ., υποδέχεται το ΚΠΙΣΝ με μία από τις πιο σημαντικές ορχήστρες στον κόσμο, τη Φιλαρμονική της Βιέννης, στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού που αποτελεί εδώ και χρόνια παγκόσμιο μουσικό γεγονός της πρώτης ημέρας του έτους, τη συναυλία της Πρωτοχρονιάς. Φέτος διευθύνει ο Andris Nelsons, διευθυντής της Boston Symphony Orchestra και αρχιμουσικός της ορχήστρας Gewandhaus της Λειψίας. Η συναυλία θα μεταδοθεί συνολικά σε 90 χώρες και περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές θα την παρακολουθήσουν.

*

ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ, όπως κάθε χρονιά, όλοι όσοι βρεθείτε στο  ΚΠΙΣΝ θα υποδεχτείτε το 2020 με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων αλλά και με νέες χορογραφίες από τα Σιντριβάνια στο Κανάλι! Τα Σιντριβάνια θα υποδεχθούν το νέο έτος με δυο εντυπωσιακές χορογραφίες και αγαπημένες μελωδίες. Με την αλλαγή του χρόνου, αλλάζετε και δεκαετία, και αξίζει να το γιορτάσετε, συμμετέχοντας στον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2020 FIRST RUN, γύρω από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους, καθώς η διαδρομή καλύπτει μια απόσταση μόλις 4 χλμ. γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ. Και βεβαίως, μετά σας περιμένει το μεγάλο πάρτι στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ (www.snfcc.org).

Φλοίσβος – Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες

Στη Μαρίνα Φλοίσβου, για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιούνται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με τον Αγιο Βασίλη να επισκέπτεται τις «Παγωμένες Περιπέτειες» μέσα από τις μυστικές παγωμένες διαδρομές του Χριστουγεννιάτικου λαβύρινθου.

Οι ώρες λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου λαβύρινθου είναι καθημερινά 11.00 – 17.00, τα παιχνίδια στο Λαβύρινθο, την επόμενη Κυριακή 29/12, 11.00 – 14.00 ενώ το παγοδρόμιο καθημερινές 16.00 – 23.00, Σαββατοκύριακα και αργίες 11.00 – 23.00.

Για το Λαβύρινθο η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ για το παγοδρόμιο η τιμή εισιτηρίου είναι στα 10 ευρώ, με απεριόριστη διάρκεια παραμονής.

Θεσσαλονίκη

Αστερόκοσμος – Πατινάζ και ζωγραφική προσώπου

Ο «Αστερόκοσμος», το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην χώρα, προσφέρει σε 27.000 τ.μ. θεματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο πλούσιο Fun Park με 18 παιχνίδια Λούνα Παρκ και δύο στεγασμένα παγοδρόμια.

Ο «Αστεροκόσμος» αναπτύσσεται στα περίπτερα 13, 14 και 15, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που έχει μετατραπεί σε μια χριστουγεννιάτικη πολιτεία με τα περισσότερα παιχνίδια και τις δράσεις του να βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο.

Στα ξωτικόσπιτα του «Αστερόκοσμου» με το σπίτι ταχυδρομείο του Αγιου Βασίλη, το σπίτι ζωγραφικής προσώπου, το σπιτάκι χειροτεχνίας και κατασκευής στολιδιών, θα περάσετε ευχάριστα, θα στείλετε τις ευχές σας στον Αη Βασίλη, θα βάψετε τα πρόσωπά σας, θα φωτογραφηθείτε.  

Δυο παγοδρόμια (για μικρούς και μεγάλους), τραμπολίνo και συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, μαγικά φλιτζάνια και παιδικό τρενάκι, ιπτάμενα cartoon, κάστρα (των Minions, της Πριγκίπισσας και των Ζαχαρωτών), καρουζέλ, ταψί (tagada) κ.ά. συμπεριλαμβάνονται στα παιχνίδια που θα βρείτε στον «Αστερόκοσμο», εντός και εκτός των Περιπτέρων.

Info

-Ο «Αστερόκοσμος» πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - Helexpo, στα Περίπτερα 13,14,15, καθημερινά, και θα διαρκέσει ως τις 7 Ιανουαρίου 2020.

-Ωρες λειτουργίας/Είσοδος: Οι ώρες λειτουργίας είναι 11.00 – 23.00, η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ/άτομο ενώ είναι δωρεάν σε παιδιά με ύψος έως 1 μέτρο. Με το εισιτήριο εισόδου συμπεριλαμβάνονται οι δράσεις, τα θεάματα, τα παγοδρόμια, τα εργαστήρια, τα παιχνίδια (τηλ. 2310 476770,1).

-Παιχνίδια εξωτερικών χώρων: Labirinto di Cristalli, Crazy Dance (με περιστρεφόμενο κεντρικό δίσκο), Tagada (με περιστρεφόμενο δίσκο το οποίο ανυψώνεται υπό γωνία, με περιμετρικά καθίσματα για τους επιβάτες – το γνωστό ‘ταψί’), Music Express (με βαγόνια τα οποία περιστρέφονται σε κυκλική  κίνηση  και  με  διπλή  φορά περιστροφής), UFO (παιχνίδι με περιστρεφόμενο δίσκο που ανυψώνεται, κίνηση κυκλική και με διπλή φορά περιστροφής). Τα δυο τελευταία παιχνίδια (UFO, Music Express) έχουν έξτρα χρέωση 1 ευρώ έκαστο.

*

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ Α/Τ ΒΕΛΟΣ, με τον Αγιο Βασίλη να βρίσκεται στο αντιτορπιλικό, ζωντανό μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Αντιδικτατορικής Δράσης του Πολεμικού Ναυτικού «ΒΕΛΟΣ»,  Κυριακή 29 και Τρίτη 31/12, από τις 10.00 έως τις 16.00, ο οποίος και θα φωτογραφίζεται με τους επισκέπτες και θα τους δίνει γλυκίσματα. Το Α/Τ ΒΕΛΟΣ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου (velos.hellenicnavy.gr).

Χριστούγενναχριστουγεννιάτικα πάρκα