Travel|25.12.2019 13:19

Εντυπωσιακές εικόνες από το μοναδικό στον κόσμο Μουσείο Φάτνης

Τάσος Οικονόμου

Οι τρεις Μάγοι με τα δώρα, ο Ιησούς ως βρέφος, ο Ιωσήφ μαζί με τους αγγέλους συνυπάρχουν μέσα σε γυάλινες βιτρίνες με το παρελθόν της αυστριακής υπαίθρου. Το μοναδικό στον κόσμο Μουσείο Φάτνης βρίσκεται στο Ντόρνμπερν της Αυστρίας, σχεδόν πόρτα-πόρτα με το επίσης μοναδικό μουσείο Rolls-Royce με όλα τα εντυπωσιακά μοντέλα πολυτελούς μάρκας. 

Ένας καλόκαρδος Αυστριακός περιμένει τον επισκέπτη  στον προθάλαμο εκεί όπου βρίσκεται μέρος από τα εντυπωσιακά εκθέματα που περιμένουν τον επισκέπτη. Φάτνες βγαλμένες από τη γέννηση του Ιησού αλλά και την παραδοσιακή ζωή στην ύπαιθρο της Αυστρίας, με την υλοτομία και την κτηνοτροφία, μαζί με τα ξύλινα σπίτια να  αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις εξαιρετικές δημιουργίες που φιλοξενούνται στο μουσείο.

Η λεπτομέρεια τους είναι εντυπωσιακή, κάτι που σπάνια βρίσκει κάποιος σε αντίστοιχες δημιουργίες. Ο επισκέπτης χάνεται μέσα στις παραδοσιακές φορεσιές, στη  συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων, καθώς επίσης και στην παρουσία του θείου ανάμεσα στο γήινο κόσμο. Ίσως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι είναι γεγονός ότι οι καλλιτεχνικές δημιουργίες δίνουν την αίσθηση του βάθους κάτι αντίστοιχο που θα έβλεπε κάποιος ένα τρισδιάστατο πίνακα.

To Ντόρνμπερν (Dornbirn) είναι κωμόπολη με 46.080 κατοίκους (2012) και αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη του ομοσπονδιακοί κρατιδίου Φόραρλμπεργκ της Αυστρίας. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι πολύ γνωστό, αποτελεί έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, καθώς βρίσκονται κοντά του το πανέμορφο Λιντάου, το κρατίδιο του Λιχτενστάιν και σε απόσταση 2-3 ωρών οδήγησης, το Μόναχο, η Ζυρίχη και άλλοι ελκυστικοί προορισμοί. Το Μουσείο Φάτνης βρίσκεται δίπλα στους κατάρρακτες της περιοχής και σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς δάσος. 

Μουσείο φάτνηςταξίδια κόσμοςΑυστρία