Travel|21.02.2020 17:08

«Χορεύοντας στη βροχή» στα... Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μαίρη Τσίνου

Φανταστείτε, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα του Ιουλίου, να μπορούσατε να μπείτε σε ένα δωμάτιο όπου σταγόνες βροχής θα σας δρόσιζαν και όταν θα βγαίνατε από αυτό θα παραμένατε...απόλυτα στεγνοί!

Από το 2012, το «Δωμάτιο Βροχής» γέμισε με «δροσερές σταγόνες» το Los Angeles County Museum of Art, το YUZ Museum στη Σαγκάη, το MoMA στη Νέα Υόρκη και το Barbican στο Λονδίνο. Η πλανόδια εγκατάσταση βρήκε εδώ και έναν χρόνο μόνιμο «σπίτι»: στο Sharjah Art Foundation, στο πάρκο al Majarrah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο «Δωμάτιο της Βροχής» πέφτει μια συνεχής βροχή όποτε κινείται ο επισκέπτης. Οι σταγόνες πέφτουν όταν περπατά κάποιος και σταματούν μόλις σταματήσει την κίνησή του.  Τη δημιουργία του «Δωματίου της Βροχής» ανέλαβε η καλλιτεχνική κολεκτίβα «Random International», που ιδρύθηκε το 2005 από τους Χάνες Κοχ και Φλόριαν Όρτκρας. Σήμερα, δουλεύουν μαζί με ομάδες που έχουν συγκροτηθεί γύρω από τα στούντιό τους σε Λονδίνο και Βερολίνο.

Στην εγκατάστασή  «Δωμάτιο Βροχής» χρησιμοποιούνται  2.500 λίτρα ανακυκλωμένου και επεξεργασμένου νερού για να δημιουργηθεί αυτό το μαγικό εφέ και ένα δίκτυο από 3D κάμερες για να δημιουργηθεί στην ουσία μια προσομοίωση ενός ψιλόβροχου που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να περπατούν μέσα από αυτό χωρίς να βρέχονται.

Πληροφορίες:

Τα εισιτήρια για το Rain Room εκδίδονται μόνο για συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα
Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο διαδίκτυο ή απευθείας στον χώρο της εγκατάστασης
Κάθε επίσκεψη στο Rain Room διαρκεί 15 λεπτά
Μέχρι έξι άτομα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στο Rain Room

Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο-Πέμπτη: 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.
Παρασκευή: 4:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

T

T

T
T

ταξίδια εξωτερικόΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα