Travel|02.03.2020 21:02

Παταγονία: Πώς είναι να πατάς πάνω στα τεράστια παγόβουνα - Μοναδικές εικόνες

Newsroom

Ο Mr Travel Νίκος Κοκλώνης και ο Δημήτρης Αργυρόπουλος ανακαλύπτουν την Γη του πυρός σε ένα ταξίδι εκπλήξεων και αντοχής. Ξεκινούν τη συναρπαστική τους περιπλάνηση, κάνοντας μια… παγωμένη βουτιά στην πλούσια, γοητευτική και γεμάτη μυστήριο ιστορία της Παταγονίας.

Στο πέρασμα Canal Beagle Νίκος και Δημήτρης θα συναντηθούν με νωχελικούς θαλάσσιους λέοντες και κορμοράνους, μέχρι να επιβιβαστούν στο ιστορικό ατμοκίνητο τρένο των καταδίκων, γνωστό ως το «Τέλος του Κόσμου». Το ταξίδι συνεχίζεται στην καρδιά της Παταγονίας της Αργεντινής, στη λίμνη Αρχεντίνο, σε απόσταση αναπνοής από τον παγετώνα Περίτο Μορένο. Επόμενη στάση το El Calafate και το Εθνικό Πάρκο Los Glaciares με τους 48 παγετώνες. Εκεί ο Δημήτρης Αργυρόπουλος θα μοιραστεί τις αλήθειες του με τον Νίκο Κοκλώνη, σε μια εξομολόγηση «καρδιάς».

Δείτε μοναδικές εικόνες από την εκπομπή Celebrity Travel του OPEN TV:

 

Μέρος 2ον

Το Celebrity Travel φτάνει στον διάσημο μπλε παγετώνα Περίτο Μορένο, στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων στην επαρχία της Σάντα Κρουζ της Αργεντινής, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Παταγονίας. Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Ο Νίκος Κοκλώνης με τον καλεσμένο του Δημήτρη Αργυρόπουλο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα περιπέτεια-πρόκληση: Μini trekking στον παγετώνα, φορώντας crampons (ειδικά παπούτσια με καρφιά) για να δουν από κοντά τις περίφημες γαλάζιες λίμνες. Η εξερεύνηση της Παταγονίας συνεχίζεται περνώντας στα σύνολα της Χιλής, με τον Νίκο Κοκλώνη και τον Δημήτρη Αργυρόπουλο να διασχίζουν τον εθνικό αυτοκινητόδρομο Route 40, μήκους 5.194 χιλιομέτρων.

 

Νίκος ΚοκλώνηςΠαταγονίαΧιλήΑργεντινή