Travel|06.03.2020 15:39

Ντουμπάι: Μπήκαμε στα κτίρια που είναι ορατά ακόμη και από το διάστημα

Newsroom

Μπουρτζ Αλ Αράμπ: Το μοναδικό 7στερο ξενοδοχείο στον κόσμο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στο Ντουμπάι είναι το Μπουρτζ Αλ Αράμπ ή αλλιώς ο Πύργος των Αράβων, το μοναδικό 7άστερο ξενοδοχείο στον κόσμο όπου η χλιδή περισσεύει… Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Έχει ύψος 321 μ. και κατατάσσεται ως το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένο επί τεχνητής νήσου, 280 μ. ανοιχτά της παραλίας Τζουμέιρα και ενώνεται με την ξηρά μέσω τοξωτής γέφυρας. Σημείο αναφοράς αποτελεί το σχήμα ιστίου της όλης κατασκευής, ενώ ο χαρακτηρισμός του ως «το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο» τίθεται συχνά υπό αμφισβήτηση.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από την επίσκεψη του Τάσου Δούση και του OPEN:

 

Μπουρτζ Χαλίφα: Το ψηλότερο κτήριο του κόσμου

Το Μπουρτζ Χαλίφα, με ύψος 828 μέτρα και 160 ορόφους, είναι το ψηλότερο κτήριο του κόσμου που φαίνεται ακόμα και από το διάστημα. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2009. Άρχισε να χρησιμοποιείται στις 5 Ιανουαρίου 2010.

O πύργος σχεδιάστηκε από την εταιρεία Skidmore, Owings and Merrill, η οποία έχει σχεδιάσει τον ουρανοξύστη Γουίλις Τάουερ (πρώην Σίαρς Τάουερ) στο Σικάγο και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1, που πήρε τη θέση των Δίδυμων Πύργων στην Νέα Υόρκη. Το σχέδιο το εμπνεύστηκαν από ένα φυτό που συναντάται στις ερήμους, το Hymenocallis. Την κατασκευή ανέλαβε η εταιρεία Samsung Engineering & Construction, η οποία και έχει κατασκευάσει τους Πύργους Πετρόνας και τον Ταϊπέι 101, ενώ το κόστος άγγιξε τα 1,2 δις ευρώ.

Διαθέτει 160 ορόφους, όπου και οι πιο πολλοί προορίζονται για γραφεία και διαμερίσματα. Στο μέλλον θα κατοικούν και θα εργάζονται 12.000 άνθρωποι. Επίσης, θα στεγάζεται και ένα ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Τζιόρτζιο Αρμάνι.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από την επίσκεψη του Τάσου Δούση και του OPEN:

 

ΝτουμπάιΜπουρτζ αλ ΑράμπΜπουρτζ ΧαλίφαΤάσος Δούσης