Travel|21.03.2020 13:21

Λίβανος: Βόλτα στη συναρπαστική Βηρυτό - Το «Παρίσι της Ανατολής»

Newsroom

Το Travel Guide και ο Θάνος Παπαδημητρίου ταξιδεύουν στην πολύπαθη χώρα του Λιβάνου και υπόσχεται να χαρίσει στον επισκέπτη 1000+1 νύχτες. Μας ξεναγούν στο Eθνικό Aρχαιολογικό Mουσείο της Βηρυτού, μιας πόλης καλαίσθητης με πλήρως αναδομημένο όλο το εμπορικό της κέντρο.

Στο εθνικό αρχαιολογικό μουσείο της Βηρυτού ο Θάνος και η ομάδα του παρακολουθούν ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ που αναδεικνύει με τι τρόπους κατάφεραν να διασώσουν όλο τον αρχαιολογικό πλούτο αμύθητης αξίας κατά τη διάρκεια του καταστροφικού εμφυλίου πολέμου.

Η σύγχρονη Βηρυτός όμως έχει ήδη γυρίσει σελίδα και πλέον σήμερα είναι μία καλαίσθητη πόλη με πλήρως αναδομημένο όλο το εμπορικό της κέντρο. Με την παραλιακή λεωφόρο "Κορνίς" και τη νεοσύστατη Zaytuna Bay που είναι γεμάτη με πολυάριθμα εστιατόρια και μπαρ, η Βηρυτός διεκδικεί χωρίς αντίπαλο τον τίτλο της πιο σικ και πιο "ευρωπαϊκής" αστικής μεσανατολίτικης πόλης.

Λίβανος - Βηρυτός (OPEN TV)

Επισκέπτονται το φημισμένο σπήλαιο Jeita, το άγαλμα της Παναγίας στο λόφο Χαρίσσα, την ιστορική Βύβλο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Ακολουθεί σπονδή στη λιβανέζικη κουζίνα με γαστρονομικό ρεπορτάζ στο διασημότερο εστιατόριο της χώρας που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου Τουρισμού του Λιβάνου, αλλά και νυχτερινή διασκέδαση που φέρει και ελληνική υπογραφή.

 

Travel GuideΒηρυτόςΛίβανος