Travel|01.04.2020 16:42

Μεντεγίν: Η πρωτεύουσα των Narcos, της Madonna και του Πάμπλο Εσκομπάρ

Newsroom

Ο Νίκος Κοκλώνης με τον Άρη Μακρή και την Άννα Μαρία Βέλλη, ταξιδεύουν στην Κολομβία και εξερευνούν την πόλη Μεντεγίν, γενέτειρα του διαβόητου ναρκοβαρόνου Πάμπλο Εσκομπάρ. Ακολουθούμε την περιήγησή τους που έχει πολύ χρώμα, μουσικές και Τέχνη σε γειτονιές σκαρφαλωμένες σε απότομους λόφους.

Απαραίτητη στάση η Πλατεία Φερνάντο Μποτέρο, οι κόκκινες κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν στην γειτονιά «Κομούνα 13» -μια πρώην κακόφημη γειτονιά- που έχει εξελιχθεί σε παράδεισο του γκράφιτι και του street art, προσελκύοντας τουρίστες απ' όλο τον κόσμο. 

«Κομούνα 13» // Copyright: instagram.com/medellindestination

Ο Κοκλώνης και οι καλεσμένοι του κάνουν μια βόλτα με το τελεφερίκ που φτάνει σε ύψος 2.500 μέτρων στο Park Arvi. Επισκέπτονται το Pueblito Paisa που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του και δοκιμάζουν το πιο διάσημο παραδοσιακό πιάτο, το Pandejas Paisa. Γίνονται παιδιά στην πιο πολύχρωμη γειτονιά, πειραματίζονται με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και απολαμβάνουν μια νυχτερινή βόλτα στο Park de las Luces όπου 300 πίδακες φωτός δημιουργούν ένα φωτεινό δάσος. Περπατούν σε πρώην κακόφημες και πλέον πολυσύχναστες γειτονιές του Μεντεγίν, της πόλης που «υμνεί» και η Μαντόνα με τον Λατίνο σταρ Maluma στο κομμάτι, «Medellín». Πλάνα του Μεντεγίν είδαμε και στην επιτυχημένη σειρά «Narcos» του Netflix. 

  

Νίκος ΚοκλώνηςΚολομβίαΜεντεγίνOpen TVΠάμπλο Εσκομπάρ