Travel|07.04.2020 15:12

Λισαβόνα: Στην πόλη του Βάσκο Ντε Γκάμα και των μελαγχολικών fados

Newsroom

Ο Νίκος Κοκλώνης ταξιδεύει με την εκπομπή Celebrity Travel και τον Ηλία Βρεττό στη μαγευτική Λισαβόνα. Μαζί επισκέφθηκαν την περιοχή Μπελέμ, το λιμάνι της Λισαβόνας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς εκεί βρίσκονται τρία σημαντικά ορόσημα όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης: Ο Πύργος της Belem εκεί από όπου ξεκίνησαν οι καραβέλες του Βάσκο Ντε Γκάμα για τις μεγάλες ανακαλύψεις, το περίφημο Μνημείο των Aνακαλύψεων που χτίστηκε το 1960 προς τιμήν των Πορτογάλων θαλασσοπόρων και το επιβλητικό Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, ένα αριστούργημα της αρχιτεκτονικής.

Μαζί θα διασχίσουν την κρεμαστή γέφυρα 25ης Απριλίου που συνδέει την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας με την πόλη Αλμάντα στην αριστερή όχθη του ποταμού Τάγου.

Pixabay

Παρέα περπάτησαν στην κεντρικότερη λεωφόρο της πόλη  την Avenida Liberdade, και είδαν τα διάσημα στέκια της καλλιτεχνικής γειτονιάς Bairro Alto, αλλά και την μοντέρνα Baixa που αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας. Από την περιήγηση στην όμορφη Λισαβόνα δεν έλειψε μια στάση στον Πύργο της Santa Justa, που χτίστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα από το Γάλλο αρχιτέκτονα Ραούλ Μενσιέ ντι Πονσάρ , μαθητή του Γουστάβου Άιφελ, αλλά και μια επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Αγίου Γεωργίου.

Αλγκάρβε - Pixabay

Η βόλτα συνεχίστηκε στην Alfama, την παλαιότερη γειτονιά της Λισαβόνας, με τις υπέροχες γκαλερί, τα ενδιαφέροντα μουσεία και τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και κλαμπ. Ο Νίκος Κοκλώνης και ο καλεσμένος του άκουσαν τα φημισμένα fados, ήπιαν εξαιρετικό porto και δοκίμασαν το πιο διάσημο γλυκό της πόλης: το pastel de nata.

 

ΠορτογαλίαOpen TVΛισαβόναΝίκος Κοκλώνης