Travel|10.04.2020 18:45

Χονγκ Κονγκ: Οταν «ξύπνησε» το γιγάντιο άγαλμα του Βούδα στο νησί Λαντάο

Newsroom

Ένα ξεχωριστό Celebrity Travel με μια μεγάλη παρέα, γεμάτη ζωντάνια και πολύ γέλιο, που μας ταξιδεύει στο Χονγκ Κονγκ. Η Σίσσυ Χρηστίδου, ο Παύλος Σταματόπουλος, ο Κωνσταντίνος Βασάλος και η Ελένη Βουλγαράκη κάνουν μία βόλτα στη μαγευτική πόλη που θα τους μείνει αξέχαστη. Ο Νίκος τους ξεναγεί στο τεράστιο πάρκο θαλάσσιων θηλαστικών Ocean Park.

Κάνουν μια ρομαντική βόλτα με το καραβάκι στο υπέροχο λιμάνι της πόλης και περπατούν στο κέντρο με τις ποικίλες παραδοσιακές ασιατικές αγορές, τα καταπληκτικά καταστήματα ρούχων και ηλεκτρονικών αλλά και τα μοναδικά εστιατόρια και κτίρια. Όλοι μαζί, κάνουν μια μικρή εκδρομή στο νησί Λαντάου για να δουν τον πιο εντυπωσιακό υπαίθριο Βούδα στον κόσμο.

O Tian Tan Buddha, γνωστός και ως Μεγάλος Βούδας ολοκληρώθηκε το 1993 και συμβολίζει την αρμονία της σχέσης τους ανθρώπου με τη φύση. Ο 34 μέτρων μεταλλικός Βούδας «ξυπνάει» -μεταφορικά πάντα- κάθε μέρα υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων επισκεπτών. Πρόκειται για έναν από τους πέντε μεγαλύτερους Βούδες της Κίνας και ιερή τοποθεσία για τους βουδιστές. 

Η πιο κεφάτη παρέα συνεχίζει τη βόλτα στο Χονγκ Κονγκ και απολαμβάνουν ένα χαλαρωτικό παραδοσιακό μασάζ. Στο Μακάο ο Νίκος δοκιμάζει την τύχη του στα υπερπολυτελή καζίνο της περιοχής. Περπατούν στο κέντρο με τις παραδοσιακές αγορές, τα καταστήματα, τα πάρκα και τα μοναδικά αποικιακά κτίρια από την εποχή που ανήκε στους Πορτογάλους.

Pixabay

Πηγαίνουν στη γραφική πλατεία Senado, στο πιο τουριστικό σημείο της πόλης την πρόσοψη του ναού του Αγίου Παύλου, αλλά και στον Πύργο του Μακάο, όπου και κάνουν την πιο επικίνδυνη δοκιμασία που έχει γίνει ως τώρα στο Celebrity Travel …Κάνουν bungee jumping και πηδούν από ύψος 233 μέτρων.

 

 

Χονγκ ΚονγκOpen TVΝίκος Κοκλώνης