Γιάννης Δραγασάκης: To ethnos.gr δίνει καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης χωρίς παραμορφωτικούς φακούς

Newsroom

γράφει ο Γιάννης Δραγασάκης, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης 

Ο ιστορικός τίτλος του «Έθνους» συνδέθηκε, κατά την μακρόχρονη παρουσία του, με σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας και με τους αγώνες του λαού για προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη. Από την αρχή στάθηκε στο πλευρό των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων του τόπου καλύπτοντας μαχητικά, ενδελεχώς και με αντικειμενικότητα όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική ζωή της χώρας. Ακόμη και στις δύσκολες περιόδους, όπως αυτή της δικτατορίας, δεν δίστασε να ξεκινήσει μια πολιτική τολμηρής αντιπαράθεσης με το καθεστώς, αναλαμβάνοντας το κόστος με την φυλάκιση των στελεχών της και την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας.

Ο χρόνος πέρασε, οι καιροί άλλαξαν και πλέον δεν είναι κοντά μας η έντυπη έκδοση. Όμως το «Έθνος» συνεχίζει τη παρουσία του, με την ψηφιακή του μορφή, τα τελευταία τρία χρόνια, δίνοντας καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών χωρίς παραμορφωτικούς φακούς. Αυτό σήμερα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και αξία καθώς ο χώρος του τύπου και της ενημέρωσης βιώνει μια έντονη κρίση αξιοπιστίας, με τους πολίτες να είναι, όχι αναίτια, επιφυλακτικοί ή και καχύποπτοι απέναντι σε πολλά μέσα ενημέρωσης. Όμως η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο  από ποτέ την έντιμη δημοσιογραφία και την έγκυρη ενημέρωση, με το ethnos.gr να βάζει το δικό του λιθαράκι προκειμένου έννοιες όπως η ενημέρωση, η δεοντολογία και η ελευθεροτυπία να μην αποτελούν λέξεις κενές περιεχομένου.

Εύχομαι να συνεχίσετε δυναμικά, τιμώντας το λειτούργημα σας και τους πολίτες που σας εμπιστεύονται.

Γιάννης Δραγασάκης