Κωνσταντίνος Ζέρβας: Nα συνεχίσει ανανεωμένο, δυνατό και πάντοτε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης

Newsroom

γράφει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στον πολύπλοκο, πολλές φορές πληθωριστικό και χωρίς εγκυρότητα χώρο του διαδικτύου, η παρουσία ενημερωτικών sites με την υπογραφή μεγάλων εφημερίδων με σημαντική ιστορική πορεία στον χώρο του Τύπου είναι εχέγγυο αξιοπιστίας.

Η αυξημένη διείσδυση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια έχει καταστήσει τα ενημερωτικά sites ως μία από τις βασικότερες πηγές πληροφόρησης των Ελλήνων, γεγονός που τα καθιστά σημαντικό παράγοντα και κρίκο της ενημέρωσης.

Εγκυρότητα και αξιοπιστία είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που εμπλουτίζουν την δημοκρατία και διασφαλίζουν την πολυφωνία σε μία περίοδο μεγάλων και σημαντικών προκλήσεων και πολυπλοκότητας. Το πλεονέκτημα των ψηφιακών μέσων, η έμφαση στην αμεσότητα και την ταχύτητα, οφείλει να συνοδεύεται από όλους εκείνους τους βασικούς κανόνες τις δημοσιογραφίας που την καθιστούν λειτούργημα.

Το νέο, ανανεωμένο site του ΕΘΝΟΥΣ είναι μια τέτοια περίπτωση. Οι αξιόλογοι δημοσιογράφοι, συντάκτες και ρεπόρτερς να συνεχίσουν να καλύπτουν τα γεγονότα, να ελέγχουν την εξουσία, να προσφέρουν έγκυρη ενημέρωση, με σύγχρονη ματιά τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή ειδησεογραφία. Τέλος, το ενδιαφέρον του ΕΘΝΟΥΣ για τη βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που αξίζει να σημειωθεί – είναι σημαντικό μεγάλοι ενημερωτικοί οργανισμοί να δίνουν βαρύτητα στην πέραν της Αττικής Ελλάδα.

Εύχομαι στο ψηφιακό ΕΘΝΟΣ να συνεχίσει ανανεωμένο, δυνατό και πάντοτε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.