Τηλεόραση|18.04.2020 15:37

Πο?λεμος και Ειρη?νη: Πρεμιέρα της σειράς με την υπογραφή του BBC στην ΕΡΤ2

Γιώργος Μπρεζεράκος

Η τρίτη διασκευή, για την τηλεόραση, του κλασικού λογοτεχνικού αριστουργήματος του Λέοντος Τολστόι κάνει πρεμιέρα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (21.00) στην ΕΡΤ2. Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή που φέρει τη σφραγίδα του BBC, σε διασκευή σεναρίου του Αντριου Ντέιβις, σκηνοθεσία του Τομ Χάρπερ και με ένα αξιόλογο καστ, που θα ολοκληρωθεί σε οκτώ επεισόδια.

Η ιστορία ξεκινά στη Ρωσία του 1805, σε μια εποχή πολέμου, όπου τρεις νεαροί, μέλη της απαστράπτουσας αριστοκρατικής τάξης της Αγίας Πετρούπολης, αναζητούν διακαώς το νόημα της ζωής τους. Ο λόγος για τον γοητευτικό Αντρέι που απογοητευμένος από την επιπολαιότητα της ζωής του, αναζητεί έναν σκοπό για να πιαστεί, την όμορφη και πνευματώδη Νατάσα που αναζητεί την πραγματική αγάπη, και τον καλόκαρδο Πιερ, ο οποίος ονειρεύεται να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Καθώς τα στρατεύματα του Ναπολέοντος πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και η δίνη του πολέμου παρασύρει τα πάντα, οι τρεις τους βιώνουν τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στη ρωσική κοινωνία.

Το νικηφόρο για τη Ρωσία τέλος του πολέμου βρίσκει τον Πιερ να εμπλέκεται σε μια μονομαχία που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα και τη θεωρία του για τη ζωή. Την ίδια ώρα ο Αντρέι, επηρεασμένος από την τραυματική εμπειρία του πολέμου, αποσύρεται, μέχρι τη στιγμή που κάποιος άγνωστος του προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία. Εν τω μεταξύ, η Νατάσα συνεχίζει να αναζητεί τον έρωτα. Μαζί με τη Σόνια δέχονται απρόσμενες προτάσεις γάμου, ενώ ο Νικολάι κάνει ένα λάθος που θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την οικογένειά τους.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Ιρλανδό Πολ Ντέινο (Πιερ) του κινηματογραφικού «Θα χυθεί αίμα», τη Λίλι Τζέιμς (Νατάσα), τη «Σταχτοπούτα» του Κένεθ Μπράνα, και τον Τζέιμς Νόρτον (Αντρέι) της τηλεοπτικής σειράς «Happy Valley».

ΕΡΤ2Πο?λεμος και Ειρη?νη