Τηλεόραση|10.05.2020 19:29

Ελίφ - Επόμενα επεισόδια: Ο Γιουσούφ αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Μελέκ

Γιώργος Μπρεζεράκος

Οκαφές προκαλεί έντονη δυσφορία στον Ουμίτ. Η Αρζού, που είναι ακόμα θυμωμένη μαζί του, δεν δίνει καμία σημασία. Το κόλπο της Γκόντζα εξελίσσεται έτσι όπως το είχε σχεδιάσει. Πλησιάζει τον Ουμίτ, του δείχνει ένα μπουκαλάκι με δηλητήριο και ισχυρίζεται ότι το βρήκε στα πράγματα της Αρζού. Ο Ουμίτ... τσιμπάει το δόλωμα. Είναι σίγουρος πλέον ότι η Αρζού προσπάθησε να τον δηλητηριάσει. Τρομαγμένος ζητά από την Γκόντζα να μη φύγει από το σπίτι. Της λέει πως αποφάσισε να συμμαχήσει μαζί της, αφού η Αρζού είναι ανεξέλεγκτη. Δεν γνωρίζει ότι αυτήν τη φορά η γυναίκα του είναι αθώα. Την επόμενη μέρα η Αρζού, που δεν έχει ιδέα απ’ όσα έχουν συμβεί, πηγαίνει στον Ουμίτ το πρωινό που ετοίμασε η Γκόντζα. Εκείνος επηρεασμένος δεν αγγίζει τίποτα απ’ ό,τι έχει αγγίζει η Αρζού. Φοβάται μήπως προσπαθήσει να τον δηλητηριάζει ξανά. Η Αρζού δεν μπορεί να καταλάβει γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύει ότι εξακολουθεί να είναι θυμωμένος μαζί της.

Στη συνέχεια ο Ουμίτ της παρουσιάζει μερικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως το μισό κτήμα τού ανήκει. Της λέει πως από τη στιγμή που το απέκτησε μετά τον γάμο τους, το μισό είναι δικό του, σύμφωνα με τον νόμο. Η αποκάλυψη αυτή ταρακουνά την Αρζού, η οποία μετά το αρχικό σοκ αρχίζει να σχεδιάζει πώς θα πάρει πίσω το σπίτι της. Η μόνη λύση που σκέφτεται είναι να κερδίσει πάλι την καρδιά του Ουμίτ. Αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Την ίδια ώρα, η Γκόντζα συνεχίζοντας το σχέδιο εκδίκησης ετοιμάζει ένα συμβόλαιο για την Ασουμάν. Με αυτό το έγγραφο τής δηλώνει ότι όταν χωρίσει με τον Ερκούτ, εκείνος δεν θα μπορεί να την απολύσει.

Εν τω μεταξύ φτάνει η ημέρα της δίκης της Μελέκ. Η Αρζού και ο Τζεβαχίρ με έκπληξη διαπιστώνουν ότι ο Γιουσούφ είναι ο δικηγόρος της Μελέκ. Παρ’ όλα αυτά και οι δυο τους είναι σίγουροι για την καταδίκη της Μελέκ. Ο Γιουσούφ όμως έχει έναν άσο στο μανίκι. Στην αίθουσα εμφανίζονται οι εργάτριες και καταθέτουν υπέρ της Μελέκ. Στη συνέχεια ο Γιουσούφ στριμώχνει την Αρζού και τον Τζεβαχίρ και η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της Μελέκ. Η Αρζού, έξαλλη από την εξέλιξη της δίκης, απολύει τις εργάτριες που υπερασπίστηκαν τη Μελέκ και ζητά από την Μπαχριγιέ να μεταφέρει στη Μελέκ πως η Σουνά και η Αϊσέλ έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της. Ο Τζεβαχίρ από τη μεριά του, αναστατωμένος από τις κινήσεις της Αρζού, προσεγγίζει τον Γιουσούφ και προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί του. Φοβάται πως τα σατανικά σχέδια της Αρζού θα τον κάνουν να χάσει την επιχείρηση. Την ίδια ώρα, η Μελέκ νιώθοντας ενοχές για την τύχη των απολυμένων εργατριών, πηγαίνει στο εργαστήρι για να μιλήσει με την Αρζού. Της δηλώνει πως θα επιστρέψει στη δουλειά υπό έναν όρο: να γυρίσουν η Σουνά και η Αϊσέλ. 

Η Ελίφ βρίσκει τον Γιουσούφ και του αποκαλύπτει πως η μητέρα της γύρισε στη δουλειά. Εκείνος χωρίς να χάσει καιρό εισβάλλει στο εργαστήρι και παίρνει μαζί του τη Μελέκ λέγοντας στην Αρζού πως θα τα πουν στο δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια του καβγά που ακολουθεί, η Αρζού λέει στον Γιουσούφ πως βοηθάει τη Μελέκ επειδή είναι ερωτευμένος μαζί της... Και ενώ συμβαίνουν αυτά, η Σιταρέ σκαρφίζεται ένα κόλπο για να εμποδίσει τον Σελίμ και τη Ζεϊνέπ να δειπνήσουν. Τηλεφωνεί στον Σελίμ και του λέει ψέματα πως χρειάζεται τη βοήθειά του γιατί την κυνηγάει ο πρώην άντρας της. Ο Σελίμ τρέχει να τη βοηθήσει, αλλά στην επιστροφή μένει από λάστιχο. Το βράδυ τον βρίσκει μακριά από τη Ζεϊνέπ. Η Σιταρέ έχει πετύχει τον στόχο της...

Ελίφ